Koogerkerk.nl


   


 

Hoofdmenu

Home

Geschiedenis

Trouwen

Concerten

Exposities

Kerkdiensten

Orgels

Stichting

Vereniging

Winkel

Links

Contact

 

 

Concerten in de Kooger Kerk

Agenda 2022

Lees hier over online reserveren
NB voor reserveren voor orgelconcerten zie www.zingenenzo.com

Datum

Aanvang

Persoon of Groep

Concert

zo. 20 maart
15.30 u.
Virtuosa
Accordeonkwintet
zo. 27 maart
15.00 u.
Monteverdi Kamerkoor Utrecht
Catalunya en altre temps
za. 30 april
20.00 u.
Orgelconcert Jaap Zwart

zo. 22 mei
16.00 u.
Orgelconcert Willeke Smits

di. 12 juli
20.00 u. Orgelconcert Martin Mans

vr. 12 aug
20.00 u. Orgelconcert Steven Knieriem

za. 10 sept
15.00 u.
Broeker Mannenkoor
tijdens de Monumentendag 10-17 u.
zo. 25 sept
14.00 u. Fling
Keltisch geïnspireerde muziek en zang
vr. 14 okt
20.00 u. Orgelconcert Aarnoud de Groen

zo. 20 nov.
16.00 u.
Daniele Lorefice, cello (Italië) begeleid door Noriko Yabe, piano (Japan)
Volkse Schumann en Franse sensualiteit
xxx

Contact concerten
Ria Saive
Tel. 0226-340 208 / 06-141 61 843


Een impressie van een concert (voor  de  coronacrisis)


2022


zondag 20 maart 2022 - 15.30 uur - Accordeonkwintet Virtuosa 
 
   
Virtuosa is een semi-professioneel ensemble bestaande uit 5 musici: Loes Dircken-de Rooy (Rucphen), Trix Reintjens-Rietjens (Weert), Wim Roelands (Sint Willebrord), Bout Marcelis (Eindhoven) en Bianca IJdema (Oude Niedorp).
 
Door hun gevarieerde programmakeuze weten zij telkens het publiek te boeien. Ze laten op een hoog niveau de uitgebreide mogelijkheden van hun instrument horen. Voor een optreden wordt steeds een gevarieerd programma samengesteld waarbij de stukken mondeling worden toegelicht tijdens het concert.
 
Virtuosa speelt zowel goede bewerkingen van klassieke muziek als originele accordeon composities. Zodoende kunnen in een programma werken van Bach en/of Mozart voorkomen, als ook Russische volksmuziek, moderne composities en vooral ook werken van Piazzolla.
 
Virtuosa heeft in Frankrijk en Duitsland veel succes geoogst tijdens accordeon festivals. In 2010 heeft Virtuosa met groot succes deelgenomen aan het Internationaal World Music Festival te Innsbruck in de categorie “professionele ensembles”.
 
Inmiddels heeft Virtuosa al twee fraaie CD’s gemaakt. Het is een in ons land graag gehoord ensemble. Het kwintet heeft een goede balans gevonden in het samenspel en straalt dat ook uit. Op hun website staat informatie over hun CD’s en concerten: www.virtuosa.nl
 
Toegang: €12,50 (t/m 15 jaar: € 7,50)


zondag 27 maart 2022 - 15.00 uur - Monteverdi Kamerkoor Utrecht met 'Catalunya en altre temps'
 
Het Monteverdi Kamerkoor brengt een programma over de bewogen geschiedenis van Catalonië. In Barcelona hebben vele hoogstaande componisten gewerkt die nooit heel veel bekendheid hebben verworven. Waar een naam als De Victoria of Morales bij velen een belletje doet rinkelen geldt dat niet voor namen als: Cererols, Pujol, Reig en Valls. Deze componisten van weleer verdienen het om te worden gehoord en de schoonheid van hun composities doet zeker niet onder voor de bekende werken van hun tijdgenoten.
 
In combinatie met deze prachtige Renaissance werken zingt het Monteverdi Kamerkoor Utrecht ook traditionele volksmuziek en composities van hedendaagse componisten uit Barcelona. De nieuw geschreven werken reflecteren op de politieke situatie in Catalonië van vandaag de dag. De gepassioneerde en emotionele gedichten uit de composities geven op een krachtige manier de complexiteit van de discussie weer.
 
Toegang
€15,00

zaterdag 30 april - 20.00 u. - Orgelconcert Jaap Zwartzondag 22 mei - 16.00 u. - Orgelconcert Willeke Smitsdinsdag 12 juli - 20.00 u. - Orgelconcert Martin Mansvrijdag 12 augustus - 20.00 u. - Orgelconcert Steven Knieriemzondag 25 september - 14.00 u. - Fling

Prachtige Keltisch geïnspireerde muziek en zang met bijzondere instrumenten en sterke verhalen. Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak.
 
De laatste acht jaar reisde Fling met vier verschillende muziekprogramma’s langs de theaters van Nederland en dit met zeer veel succes. Na jaren van theaterzalen brengt Fling nu een nieuw intiem programma, op maat gemaakt voor elke gelegenheid, als ijzersterk duo.
Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.
 
Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang, en is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán  (Ierse trommel) en gitaar.
 
Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.
 
Dit alles resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.
 
Aanvang: 14.00 uur , entree: € 15,-
Meer informatie is te vinden op flingmusic.comvrijdag 14 oktober - 20.00 u. - Orgelconcert Aarnoud de Groen
zondag 20 november - 16.00 u. - Daniele Lorefice, cello (Italië) - Volkse Schumann en Franse sensualiteit

Daniele Lorefice speelt repertoire van Beethoven, Schumann en Fauré waarin de cello klinkt zoals deze hoort te klinken.
 
De Italiaanse cellist Daniele Lorefice geldt als een van de grote talenten van de jongste generatie. Hij slaagde cum laude aan het Vincenzo Bellini Conservatorium en hij verdiept zich aan het Conservatorium van Amsterdam inmiddels verder in de geheimen van de cello. Zo studeert hij onder andere barokcello bij Viola de Hoog.
 
Dat hij op het klassieke en romantisch gebied al veel te vertellen heeft bewijst Daniele Lorefice in het Openingsconcert van Klassiek in Dijk en Waard in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude met een prachtig programma dat begint bij Beethovens derde cellosonate en na de volkse Schumann ook de Franse sensualiteit van Fauré aanstipt. Repertoire waarin de cello klinkt zoals een cello hoort te klinken.

 
Daniele wordt op de piano begeleid door Noriko Yabe

Entree: € 19,-