Koogerkerk.nl


   


 

Hoofdmenu

Home

Geschiedenis

Trouwen

Concerten

Exposities

Kerkdiensten

Orgels

Stichting

Vereniging

Winkel

Links

Contact

 

 

Concerten in de Kooger Kerk

Agenda

Datum

Aanvang

Persoon of Groep

Concert

zaterdag 25 augustus 19.30 u. Meerdere organisten

ORGELCONCERT EN CD PRESENTATIE van alle orgelsonates van de componist Joseph Rheinberger (1839 -1901)

zaterdag 8 september 11-16 u. Landelijke Monumentendag  

zondag 9 september

15.00 u. Anyway Close harmony, a capella

zondag 23 september

14.00 u.

Het Gaida-orkest

Wereldmuziek van Oost Europa en joodse muziek

zondag 30 september

15.00 u

Kamerkoor Soglasije

Russische religieuze muziek

zaterdag 6 oktober

20.00 u.

Lief Langedijk

Verhalen halen

zondag 7 oktober

15.00 u.

De Nok

Folkloremuziek

zondag 14 oktober

15.00 u.

Accordeonkwintet Virtuosa

Accordeonmuziek

zondag 4 november

15.00 u.

Dark Rosie !

Wereldmuziek

zondag 11 november

12.00 u.

Unicorn

Folkmuziek

zondag 18 november

14:30 u.

Marion Goedhart en Simon Barten

Open Podium, iedereen kan meedoen

zondag 25 november

15.00 u.

Connection-het Koor

Gevarieerde koormuziek met muzikale begeleiding

zondag 2 december

15.00 u.

D ♬ DC  (Dijk & Duin Consort)

Fluitkwintet

zondag 9 december

14.00 u.

Russisch Vocaal Ensemble Soedarynja

Russische kerstmuziek

zondag 16 december

11.00 u.

Kadans

Kopermuziek, kerstconcert

donderdag 20 december

20.00 u.

Zangkoor St. Caecilia

Koorzang

zondag  6 januari

12.00 u.

Harmonie Excelsior

Nieuwjaarsconcert

zondag 13 januari

15.00 u.

Domstad Blazers Ensemble

Klassieke blaasmuziek

zondag 3 februari

14.30 u.

Bella Cantara

Opera- en operettekwartet

zaterdag 9 februari

20.15 u.

Dieci Cantanti

Klassieke koormuziek in het spoor van Luther

zondag 10 maart

15.00 u.

Domenica strijktrio

 

zondag 24 maart

14.30 u.

Wereldmuziekvrouwenkoor VIGOROSA

Wereldmuziek

zondag 31 maart

15.00 u.

Slavuj koor

Slavische koorklanken

zondag 7 april

15.00 u.

De Nok

Jazzy, folklore en blues muziek

za. 8 t/m ma. 10 juni zie daar Kunstroute Langedijk Kennismaking met beeldende kunst uit Langedijk

zaterdag 12 oktober

20.00 u.

Wolf Martini & Joost Zoeteman

Gitaarmuziek

Contactadres voor de concerten is concerten@koogerkerk.nl

Een impressie van een concert


zondag 8 april -  15:00 uur - COMPOSITIONS IN COLOURS – een avontuurlijk Accordeonconcert

Zeg ‘accordeon’ en u denkt meteen aan volksmuziek. Niets is echter minder waar. Accordeonensemble Opus 2 o.l.v. Hans Barten staat bekend om zijn zoektocht naar vernieuwing. Door zijn dwingend samenspel, muzikale zeggingskracht en speelse oorspronkelijkheid heeft het ensemble zich ontwikkeld tot een waar pleitbezorger van het accordeon en is het uniek in zijn soort. Het ensemble heeft veel optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan en werkt vaak en graag in interessante crossovers met andere disciplines.

Voor de titel “Compositions in Colours” is gekozen omdat componisten zich bij het schrijven van nieuwe werken voor dit ensemble lieten leiden door schilderijen van grote meesters. Zo wordt het werk “Accordeonistic” van Jense Meek uitgevoerd dat gebaseerd is op Compositie 10 van Piet Mondriaan. John Franceschina liet zich bij het schrijven van “Vuurwerk” inspireren door Vincent van Gogh’s doek “Viering van de 14e juli in Parijs”.  Mede door de inzet van groot slagwerk is deze compositie een waar Vuurwerk!

Het publiek is deelgenoot van een spannende demonstratie van virtuositeit en muzikale veelzijdigheid: Russische volksmuziek, sensuele bossa nova, seriële muziek, hedendaagse muziek die speciaal voor dit ensemble is geschreven: alles komt aan bod.

Het concert start om 15.00 uur   Entree: 10 euro

Reserveren kan via www.alphenopus2.nl.

Ook is er kaartverkoop aan de zaal vanaf 14.30 uur.


zondag 13 mei - 15.00 u. - Klezmerband Agge Nebbisj

Klezmermuziek is naast de muziek uit de Balkan, Rusland en Oekraïne ook sterk beïnvloed door Arabische en zigeunermuziek en vanaf 1900 aangevuld met het rijke repertoire uit het bloeiende Jiddisch theaterleven van de jaren dertig en de jazzmuziek.

Klezmerband Agge Nebbisj heeft inmiddels een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie biedt dit Agge Nebbisj om diverse klezmerstijlen te spelen.

Tijdens dit concert zal Agge Nebbisj het nieuwe programma de Koffer spelen. In dit programma maakt Agge Nebbisj een reis door de tijd en door diverse landen op zoek naar de muziek die de Joodse muziek heeft beïnvloed. Naast klezmer hoor je ook ladino en muziek uit de Balkan, Griekenland en Amerika.

Agge Nebbisj bestaat uit:

Monique Elzakkers

zang

Jack Paluch

klarinet, sopraansax, fluit en zang

Lydi Groenewegen

viool, blokfluiten, saxofoon en zang

Rob de Zwart

gitaar, banjo en mandoline

Ronald van Meer

accordeon en gitaar

Koert Dekker

contrabas en tuba

Pieter Danz

percussie

Entree: € 10


zondag 27 mei - 15.00 u. - Monteverdi Kamerkoor Utrecht

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht werd opgericht in september 1989 en is momenteel een van de meest actieve Utrechtse kamerkoren. De 18 zangers van het MKU repeteren wekelijks op donderdagavond in de Oranjekapel te Utrecht. Het ensemble treedt ongeveer acht keer per jaar op in concertseries in heel Nederland. Ook vermeldt de kooragenda regelmatig radio-opnamen en optredens in het buitenland.

Het MKU zingt niet alleen oude muziek (Renaissance en Vroeg Barok) maar programmeert met grote regelmaat ook hedendaags koorrepertoire.

De sacrale muziek uit Parijs heeft een zeer eigen esthetiek en sfeer. In de a capella koorwerken van moderne componisten die in Parijs leefden komen de typisch Franse harmonieën, de lyrische melodieën, de subtiele kleine details volledig tot hun recht. De grote variëteit aan klankkleuren in combinatie met de zeer bekende, oeroude teksten geven deze composities een uniek karakter. Het Monteverdi Kamerkoor brengt een programma met Franse componisten die elkaar goed kenden, allemaal in Parijs woonden en daar veel hebben samengewerkt. Samen veranderden zij de geschiedenis van de a capella koormuziek die tot op de dag vandaag merkbaar is in nieuw geschreven werken.


zondag 10 juni – 15.00 u. - Bert Rootmensen cs

Ons Vocaal ensemble is een vriendengroep die hun 2e lustrum vieren. We zingen meestal bij speciale gelegenheden zoals: Herdenkingsdienst in het Hospice, 4 mei viering en kerkdiensten.

Het repertoire is sterk uiteenlopend, van Bach en liturgische liederen tot populair zoals bv. " Mag ik dan bij jou" van Claudia de Breij.

Muzikale leiding is in handen van Bert Rootmensen

Dit koffieconcert is geheel gratis. Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken tegen een kleine vergoeding .


zondag 24 juni - 15.00 u. - Cohda Kwartet

Een optreden van het Cohda Kwartet met een concertthema dat toegankelijk is voor alle oren: ‘Dingen die Swingen!’ Jazz-, klassieke- en wereldmuziek in één concert.

Het programma tijdens het concert beslaat een aantal eeuwen muziek; van William Byrd uit de zestiende eeuw tot jazzy stukken uit deze eeuw. Er klinken vele verschillende blokfluiten; van de kleine sopraanblokfluit van 30 centimeter tot één van de grootste; de contrabasblokfluit van bijna 2 meter! Op 24 juni worden alle leden van de blokfluitfamilie aan u voorgesteld. Eén ding hebben alle stukken gemeen; het zijn ‘Dingen die Swingen’; ieder op hun eigen manier.

Het Cohda Kwartet is spontaan ontstaan als een ad hoc kwartet voor een concert maar tijdens dat optreden hebben deze spelers elkaar helemaal gevonden in de liefde voor de blokfluit en het spelen in kwartetvorm en het krijgt dus een vervolg…een Co(h)da. De vier leden van het Cohda Kwartet; Marit Darlang, Lies van der Grient, Anneke Hoekman en Stephan Esmeijer,  zijn professionele musici en bevlogen docenten. Zij geven les aan verschillende muziekinstituten én als zelfstandige hebben ze elk een eigen lespraktijk.


zondag 1 juli - 12.05 u. - Fluitisten Fred Suring

Fred Suring is van huis uit fluitist en gaf zijn hele leven fluitlessen, eerst in Hoorn en Almaar en daarna aan Muziekschool Dijk & Waard te Heerhugowaard en Langedijk, waar hij later ook lid werd van het directieteam van de muziekschool. Toen de muziekschool overging in Cool kunst en cultuur, werd Fred coördinator kunsteducatie in Cool.

Naast zijn fluitdocentschap is hij al jaren docent muziekgeschiedenis bij Cool, hij verzorgt daar lessen voor volwassenen en heeft inmiddels tientallen lezingen in Noord-Holland op zijn naam staan. Sinds 2015 is hij met pensioen, maar geeft nog steeds les en lezingen over muziek en muziekgeschiedenis.

Deze zondagmiddag speelt hij, samen met Mieke Nootebos, Hester Lijphart, Hans Gerritsma, Annemieke Keur en Marijke Klijn, werken voor fluitkwartet, kwintet, sextet en septet.

Er zullen werken van Éric Ledeuil, Johann Sebastian Bach, Thomas Hamori, Pip van der Steen, Léo Delibes, Johann Strauss jr. en Georg Telemann ten gehore gebracht worden.

Gratis toegang.


zaterdag 14 juli - 10.30 u. - Orgeltochten Noord-Holland

Op zaterdag 14 juli is de Kooger Kerk opgenomen in de route van de Provinciale Orgeltochten.

De kerk is dan open voor mensen uit de gehele Provincie. De orgels in de Kooger Kerk worden bespeeld door Christine Kamp.

Wist u overigens dat Noord-Holland de grootste ‘orgeldichtheid’ ter wereld heeft? Nergens zijn zoveel orgels te vinden als in onze regio!

De kerk is open vanaf 10 uur. Het concert begint om 10.30 en duurt een uur.

Daarna vervolgen de bezoekers hun orgeltocht naar de rk kerk in Noordscharwoude waar in 1987 een  groot Engels orgel geplaatst is, in 1880 gebouwd door Forster & Andrews en afkomstig uit een Anglicaanse kerk in Morecambe in Lancashire

De organist Christine Kamp is vaste organist van het Bätz-orgel van de Grote of Sint-Laurenskerk in Weesp. Daarnaast heeft zij een internationale concertcarrière en maakt ze cd-opnamen. Zij is opgetreden op het Maarschalkerweerd-orgel van het Concertgebouw, het hoofdorgel van de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem van Müller en het Cavaillé-Colle-orgel van de Philharmonie Haarlem. Laatstgenoemd orgel bespeelde ze met Jos van der Kooy tijdens het feestconcert na de grondige restauratie op 6 februari 2006. Ze verzorgde daarbij met het toenmalige orkest Holland Symfonia onder Ermanno Florio de Nederlandse première van Pièce symphonique van Louis Vierne. De cd hiervan, de eerste opname ooit van dit in 1926 geschreven werk, is een onderdeel van de serie van Christine Kamp met Viernes orgeloeuvre op vier dubbel-cd's. Andere delen uit deze serie nam ze op met de orgels van de Abdijkerk van Saint-Ouen in Rouen en de Basilique Saint-Sernin de Toulouse. Christine Kamp maakte ook opnamen van orgelwerken van Franz Liszt, Joseph Rheinberger, Julius Reubke, Gustav Merkel, Sigfrid Karg-Elert en anderen. (bron: Wikipedia)


zaterdag 25 augustus - 19.30 u. - ORGELCONCERT EN CD PRESENTATIE van alle orgelsonates van de componist Joseph Rheinberger (1839 -1901)

Presentatie van de zevende CD van het Rheinberger Project.

Rheinberger (1839-1901) die in Lichtenstein geboren werd en werkzaam was in München, schreef meer dan 200 composities. Voor orgel componeerde hij tussen 1868 en 1901, 20 forse orgelsonates. Het plan was om er 24 te maken, voor elke toonsoort 1, maar door zijn overlijden, kon hij de cyclus niet afmaken.

Dit presentatieconcert met resp. de sonaten 9 en 10 wordt verzorgd door verschillende organisten, die aan dit project hebben meegewerkt.

De opnamen voor deze sonates zijn gemaakt door Atze Veldhuis (Zuid-Scharwoude), de CD-realisatie werd verzorgd door Jacques van ’t Veer (Oosthem).

Meer informatie kunt u hier lezen.

Toegang: 5 euro.


zaterdag 8 september - 11 - 16 u. - Landelijke Monumentendag

Het jaar 2018 is uitgeroepen tot Europees Erfgoedjaar.

Gedurende het hele jaar zijn er dan ook in heel Europa allerlei activiteiten rondom dit thema waarbij mensen worden aangezet om het Europees cultureel erfgoed te ontdekken en ervan te genieten. Erfgoed speelt een opmerkelijke rol en is dichterbij dan je denkt. Op iedere hoek van de straat kun je erfgoed vinden. Kijk maar om je heen: het omringt ons in dorpen, steden, landschappen. Ook de Kooger Kerk haakt in op het landelijke thema “Europa”.

Op 8 september zal een interessante expositie te zien zijn van Kerken op Europese postzegels. Met medewerking van de plaatselijke Filatelisten Vereniging zullen in speciaal daarvoor gemaakte vitrines zeer veel postzegels te zien zijn met dit thema.

Een buitenkansje ook om eens kennis te maken met de wereld van Filatelisten, een hobby die door diverse oorzaken wat in de vergetelheid dreigt te raken. Op de tentoongestelde postzegels zie u niet alleen grote kathedralen uit alle landen van Europa (hier links de Sint Jan in Den Bosch), maar ook de Kooger Kerk staat op postzegels gedrukt! En ze zullen er te koop zijn!

Een uitgelezen kans ook voor kinderen om met deze hobby kennis te maken. Het verzamelen wekt bij kinderen nieuwgierigheid op, en ook het element om een serie ‘compleet’ te krijgen werkt positief aan karaktervorming. Doorzettingsvermogen en oplettendheid komt er bij te pas. Ook een goede zaak.

Verzamelen doe je nooit alleen, daar heb je altijd anderen bij nodig. Daarbij wordt een gevoel van saamhorigheid en teamvorming ontwikkeld. Er is een deskundige bij die een en ander hierover kan vertellen.

Kortom: Kinderen zijn zeer welkom in de Kooger Kerk !


zondag 9 september - 15.00 u. - Anyway

Met veel enthousiasme betreden wij, Anyway, (Anneke Brons, Irisabella Bakker en Ruthie Vazana- drie dames van Texel) reeds twintig jaar de podia in Nederland. De naam ANYWAY is gekozen omdat we zingen in alle soorten van stijlen. Van klassiek tot rock en all in between. This way, that way, ANYWAY.

De liedjes zijn geniaal en met humor gearrangeerd door verschillende arrangeurs, in diverse stijlen, van cabaret tot klassiek ‘and all in between’.

De zang is niet alleen close harmony, maar ook gekruid met ontroerend, verleidelijk en humoristisch cabaret. Het publiek spreekt van een tinteling voor oog en oor.

Entree is € 12,50


zondag 23 september - 14.00 u. - Het Gaida-orkest

Het Gaida-orkest werd opgericht in 1984. Het bestaat uit 6 muzikanten, die over een grote ervaring met Balkanmuziek beschikken. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit wereldmuziek van Oost Europa, maar ook muziek van de Chassidim en andere joodse muziek staat op het programma.

Het Gaida-orkest begeleidt ook alle dans choreografieën van de Internationale dansgroep Gaida uit Bergen en heeft daarnaast een uitgebreid eigen repertoire.

Behalve optredens in Nederland heeft het Gaida-orkest ook een aantal buitenlandse reizen gemaakt, waaronder Duitsland, Japan, Joegoslavië, Roemenië en Finland.

Het orkest staat garant voor een wervelend concert, waar u naast virtuoze muziek uit Roemenië, Servië, Kroatië en Hongarije ook prachtige muziek uit Macedonië kunt horen.

Het Gaida-orkest bestaat uit:

Ivo Boswijk

Tambura en Gitaar

Rob Damen

Percussie

Tom Damm

Viool en Altviool

Stef Koopman

Accordeon

Jan-Jaap Spaargaren

Klarinet, Saxofoons en diverse Fluiten

Jan Verheijen

Contrabas

 

Wij wensen u veel luisterplezier met het Gaida-orkest. Aanvang: 14:00 uur. Entree: € 10


zondag 30 september - 15.00 u. - Kamerkoor Soglasije

Op zondag 30 september zal Kamerkoor Soglasije een concert verzorgen in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. Een bijzonder concert van een bijzonder koor. Het is voor het eerst dat Soglasije optreedt in de Kooger Kerk. Het koor staat onder leiding van de in Rusland geboren en opgeleide Serge Latychev (Moskou, 1957). Als geen ander weet hij de Russische traditie te vertalen naar het koor. Met zijn vakmanschap heeft hij gewerkt aan de intussen schitterende klank van Soglasije. De emotie, de diepte, de nuances van ppp tot fff maken het concert tot een lust voor het oor.

Het uit Zaandam afkomstige Soglasije is een ambitieus vocaal gezelschap met zangers uit Noord- en Zuid Holland en Utrecht.  In januari 2016 werd Soglasije opgericht met als doel bekende en minder bekende Russische composities uit te voeren tijdens een concertreis naar Rusland. Vrij vertaald betekent de naam Soglasije verbinding of harmonie. In september 2016 werd deze reis gerealiseerd met dertig vocalisten, waarvan een derde afkomstig is uit Rusland maar woonachtig in Nederland.  Het repertoire is klassiek, liturgisch en traditioneel. Acht concerten werden gegeven in Moskou en Ivanovo, waarvoor grote belangstelling was. Het publiek, dat toch gewend is aan uitnemende prestaties van Russische koren en orkesten, beloonde het koor met staande ovaties.

Verantwoordelijk voor de vocale prestaties is de uit Rusland afkomstige dirigent Serge Latychev. Hij heeft een grote kennis van het Russische repertoire. In 1990 kwam Latychev naar Nederland. Hij is ook bekend als dirigent van het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor. De muziek die in Zuid-Scharwoude ten gehore wordt gebracht is Russische religieuze muziek. Onder andere het schitterende Tebe Pojem, van de hedendaagse componist Hilarion. En muziek uit de Russische volksmuziek, zowel uit de traditie als van hedendaagse componisten.

De aanvang van het concert is 15.00 uur. Entree bedraagt €12. Tot 12 jaar gratis. 12 tot en met 18 jaar € 6. Meer informatie te vinden op de website soglasije.nl

Reserveren kan via rblont@gmail.com of via het koor.


zaterdag 6 oktober - 20.00 u. - Verhalen halen

Deze avond vol verhalen is het literaire festival van Langedijk. Het wordt voor de vierde keer georganiseerd door Marieke Neesen-Barten van Lief Langedijk en schrijfster Afra Beemsterboer. Diverse Langedijker auteurs presenteren hun verhaal, omlijst door muziek.

Het festival heeft zijn eigen uitgave Verhalen Halen 2018, dat exclusief op deze avond gratis te verkrijgen is. Boeken van de Langedijker schrijvers worden te koop aangeboden. De avond wordt gepresenteerd door Ron Wolters.

De toegang is gratis.


zondag 7 oktober - 15.00 u. - De Nok

De Nok uit Bergen/Schoorl speelt funklore, een eigenwijze mix van pakkende swingende, jazzy klanken met folklore muziek. Oosterse klanken, veel improvisaties en het gebruik van verschillende instrumenten maken van ieder optreden een muzikale reis.

Naast bewerkingen van bestaande nummers wordt er veel eigen repertoire gespeeld. Een optreden van de Nok staat garant voor genieten, swingen of gewoon lekker wegdromen.

De Nok met:

Willem Arie van Eeden

gitaar

Jan-Jaap Spaargaren

saxen, klarinet en fluit

Peter Asbeek Brusse

contrabas

Arnauld van Hees

drums, tarabuka en cajon

De deuren van de kerk gaan om 14:30 uur voor je open. Geniet van kunst en muziek. De voorstelling start om 15:00 uur. Kaarten aan de deur à € 10.00 (kinderen tot 16 jaar gratis / er is géén pin).

Meer informatie op www.facebook.com/Funklore en www.funklore.nl   


zondag 14 oktober - 15.00 u. - Accordeonkwintet Virtuosa

Accordeonkwintet Virtuosa is een semi-professioneel ensemble bestaande uit vijf musici: Loes Dircken-de Rooy (Rucphen), Trix Reintjens-Rietjens (Weert), Wim Roelands (St. Willebrord), Bout Marcelis (Eindhoven) en Bianca IJdema (Oude Niedorp).

Door hun gevarieerde programmakeuze weten zij telkens het publiek te boeien. Ze laten op een hoog niveau de uitgebreide mogelijkheden van hun instrument horen.

Virtuosa speelt zowel goede bewerkingen van klassieke muziek als originele accordeon composities. Zodoende kunnen in een programma werken van Bach en/of Mozart voorkomen, als ook Russische volksmuziek, moderne composities en vooral ook werken van Piazolla.

Virtuosa heeft in Frankrijk en Duitsland veel succes geoogst tijdens accordeon festivals. In 2010 heeft Virtuosa met groot succes deelgenomen aan het Internationaal World Music Festival te Innsbruck in de categorie “professionele ensembles”.

Inmiddels heeft Virtuosa al twee fraaie CD’s gemaakt. Het is een in ons land graag gehoord ensemble. Het kwintet heeft een goede balans gevonden in het samenspel en straalt dat ook uit. Op hun website staat informatie over hun CD’s en concerten: www.virtuosa.nl

Voor een optreden wordt steeds een gevarieerd programma samengesteld waarbij de stukken mondeling worden toegelicht tijdens het concert.

De entree is 12,50 euro (t/m 12 jaar 7,00). De aanvangstijd is 15.00 uur.


zondag 4 november2018 – 15:00 uur– Dark Rosie!

Voor de derde keer is de Noord-Hollandse groep Dark Rosie te gast in de Kooger Kerk. Met een speelse vlucht liedjes, ondeugend, aangrijpend of brutaal, laten de de doorknede muzikanten het publiek snotteren, giebelen, bezinnen en genieten.

In haar tuinhuis aan de Bakkumse kust creëert de groep akoestische muziek met accordeon, meerstemmige zang, mandoline, Japanse andes, gitaar, lapsteel en contrabas. Muziek met een klassieke opmaat, in een Cubaanse cadans, voerend via de Americana naar Edith PIaf... en met een knipoog naar Astor Piazolla, de man van de Argentijnse tango.

Dark Rosie is een graag geziene gast in diverse theaters en kerken in Noord-Holland en daarbuiten. Met de liedjes uit eigen koker geven de muzikanten u deze middag een kijkje achter de schermen van hun avontuurlijke muzikantenziel.

Audio, video en foto’s zijn te vinden op de website www.darkrosie.nl.

Entree €10,-


zondag 11 november - 12.00 u. - Unicorn

UNICORN is een zeer veelzijdige (swing) folk-band. Hun brede interesse in muziekstijlen maakt dat UNICORN niet makkelijk in een "vakje" in te delen is. Variatie staat hoog in hun vaandel. Zij brengen een boeiend en gevarieerd programma van zowel traditionele liedjes en dansmelodieën als meer eigentijdse muziek. Hoewel het accent daarbij voor driekwart op Keltische muziek ligt, spelen ze ook muziek uit andere landen (o.a. Blue Grass en Klezmer muziek).

Hun muziek leeft, heeft sfeer, betrekt het publiek erbij en geeft het gevoel dat er iets speciaals gebeurt. En dat alles op een hoog kwaliteitsniveau !

Het repertoire dat UNICORN speelt is zeer omvangrijk: een mengeling van Keltisch (Iers,Schots) Nederlands/Vlaams, Jiddische fiddlemuziek en liedjes (Klezmer), Canadees, Bluegrass, maar ook Nederlandstalige en Engelstalig zeemans- (Shanties) zigeunerliederen en zelfs popballades.

Het verzorgde samenspel en flitsende mengeling van al deze stijlen zorgen voor diverse muzikale hoogtepunten. Een vaak gehoorde opmerking is dan ook: bij UNICORN wordt je keer op keer verrast, waardoor het optreden boeiend blijft tot aan de laatste minuut! Dankzij de ervaring, het vakmanschap, de muzikale capaciteiten en het aanstekelijke enthousiasme van de muzikanten van UNICORN wordt dit concert tot een bijzondere gebeurtenis.

Entreeprijs 13 euro, indien u vooraf reserveert betaalt u 12 euro. De aanvangstijd is 12.00 uur.


zondag 18 november - 14.30 u. - Open Podium

Na het grote succes van vorige jaren, organiseren Simon Barten en Marion Goedhart ook dit jaar weer een open podium.

Er zijn vele (hobby-)muzikanten, met een enorme motivatie om van zich te laten zien en horen, maar zonder de faciliteiten. Graag willen de organisatoren déze mensen een podium bieden, en het publiek een verrassende en ontspannen middag.

Deelname en toegang zijn gratis.

Een vrijwillige donatie aan het goede doel, t.w. de Stichting Pater Jan Molenaar, is van harte welkom.

Tijd: vanaf 14:30 tot 16:30 uur.

Doe je mee? Deelnemers van alle leeftijden zijn welkom!

Aanmelden voor dit open podium kan vanaf 1 mei 2018 via email op goedhartmarion@gmail.com.


zondag 25 november - 15.00 u. - Connection-hetkoor

Een koor dat al 33 jaar bestaat is niet echt bijzonder; wat wel bijzonder is, is het feit dat het koor vele stijlen beheerst. Zo zingt het koor up-tempo gospels, maar ook ingetogen ballads en heeft het een aantal klassieke stukken in het repertoire. Ook heeft het koor een uitgebreid paas- en kerst-repertoire. De dirigente van het koor, Rolien Eikelenboom, staat ook al vanaf het eerste uur voor het koor, net zoals een aantal leden die al vanaf het begin af aan meezingen. Een fijne vaste basis dus!

Het koor kan prachtig a capella zingen, maar het komt pas echt los als het vaste vierkoppige combo het koor begeleid. De begeleiding bestaat uit keyboard (Roel Donken), basgitaar / hobo (Helen van Wolferen), gitaar (Han Heevel) en drums (André van Roode). Af en toe schuift koorlid Miranda Zuurbier bij het combo aan om met haar accordeon het koor weer een heel ander geluid te geven.

Genoeg variatie dus in dit koor! Laat u verrassen door dit gezellige gemengde koor bestaande uit 30 zangers (m/v) en fijne begeleiding! Deze middag zingen we een mix van ons normale repertoire en van ons kerstrepertoire.

Entree: 10 euro.

http://www.connection-hetkoor.nl en kaartverkoop kaartverkoopconnection@gmail.com


zondag 2 december 15.00 u. - D ♬ DC  (Dijk & Duin Consort)

Het ‘D&DC’ bestaat uit 5 enthousiaste, professionele blokfluitsten: Annemiek Hüsslage, Marga van der Pol, Marianne Hoek, Roosmarie van Dijk en Peter Smith.

Zij geven een interessant concert met een "Caleidoscoop" aan muziekwerken:

“Canzone en Gaillarde” William Brade, 5-stemmig

“Prelude en Fuga” Matthias Maute, 4-stemmig

“Kinokero” en “Kinyongo” Sören Sieg, 5-stemmig

“Prelude” J.S. Bach, 3-stemmig

“Roland” Samuel Scheidt, 5-stemmig uit “The delayed flute”, Annette Ziegenmeyer, solo met electronisch delay

“Prelude” en/of “Fuga”  BWV 550 J.S. Bach, arr. voor blokfluiten, 5-stemmig

“Sing, sing, sing with a swing” Louis Prima, 5-stemmig arr. Flanders Recorder Quartet

“Sonate la Marinona”  Giovanni Legrenzi, 5-stemmig

“King William’s Rambles” Ierse Folkmusic bewerking P.Leenhouts, 5-stemmig

De buis is die van de blokfluit en wat je hoort is een veelheid aan stijlen en klankkleuren met veel van wat mogelijk is op blokfluiten.

Verrassend voor velen zal het "minimal music”-achtige virtuoze werk van Matthias Maute zijn. Eveneens de bijzondere composities van Annette Ziegenmeyer voor blokfluit met een electronisch delay.

Ook barokke muziek met Bach-arrangementen, Geminiani en Scheidt zijn te beluisteren en een originele Afrikaanse Suite van hedendaags componist Sören Sieg.

Laat u verrassen door dit concert. Vooroordelen over blokfluiten zullen verdwijnen, u zult genieten!

Vanwege het unieke karakter van dit concert en de gebruikte bijzondere blokfluiten, kunnen wij ons voorstellen  dat u er meer over zou willen weten.

Er is dan ook ruimte voor vragen en uitleg.

De entreeprijs is € 12,50 en kinderen t/m 12 jaar € 5,-


zondag 9 december - 14.00 u. - Russische kerst

Sfeervolle Russische kerstmuziek klinkt zondagmiddag 9 december 2018 in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude.  Russisch Vocaal Ensemble Soedarynja geeft een gevarieerd concert.

Ingetogen kerstliedjes uit Rusland en Oekraïne worden afgewisseld met romantische pop-, film- en volksliedjes uit deze landen. Natuurlijk zal het bekende ‘Tiechaja notsj’ ofwel ‘Stille nacht’ niet ontbreken.

Het ensemble staat onder leiding van de in Egmond wonende Russische dirigente Svetlana Tsariova. Zij studeerde aan de conservatoria van Jekaterinenburg en Moskou. Ze is als geen ander in staat het ensemble een authentiek Russisch geluid te geven.

Het ensemble telt tien zangeressen. Het legt zich toe op a capella zang, maar laat zich regelmatig in enkele nummers begeleiden.

Entree: 10 euro, jongeren  t/m 18 jaar 5 euro.

Reserveren: 06-28432145, e-mail w.dhondt@telfort.nl

Meer informatie op www.sites.google.com/site/soedarynja


zondag 16 december - 11.00 u. - Kadans  

KADANS (KnA en Apollo Doen Alles Nu Samen) verzorgt op zondagmorgen 16 december een concert. Het vertrouwde kerstconcert de nieuwe KADANS bezetting nog mooier en voller klinken dan het al deed. Ditmaal is er voor gekozen om dit concert volledig zelf in te vullen, waardoor er voldoende ruimte is om te laten horen waar deze nieuwe bezetting toe in staat is. Er is door de muzikanten veel tijd besteed om het kerstrepertoire in te studeren. Het publiek mag weer een heerlijke muziekochtend verwachten. De sneeuw is besteld. In ieder geval zullen de muzikanten van KADANS zonder meer zorgen voor een lekker familieconcert. In de buitengewoon mooie akoestiek van de Kooger Kerk zijn de warme klanken van het koper natuurlijk fantastisch om naar te luisteren.

Dit in de regio befaamde kerstconcert vangt aan op de hiervoor uitstekend geschikte zondagmorgen van 16 december om 11.00 uur en is gratis toegankelijk. Aangezien de ruimte in de verwarmde kerk beperkt is, graag op tijd aanwezig te zijn. Het is ontzettend leuk om met de hele familie in een gemoedelijke sfeer te genieten van mooie muziek. In de pauze van het concert is er de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding een kopje koffie te nuttigen. Voor een ieder die houdt van een fraai stuk muziek in een sfeervolle ambiance is dit jaarlijks terugkerende concert een absolute must.


donderdag 20 december - 20.00 u. - Zangkoor St. Caecilia

Op deze avond in kerstsfeer brengt het koor een mooie selectie van liederen in kerstsfeer uit het repertoire van Bach, Vivaldi, Mendelssohn, Sally de Ford etc. Ook wordt er een toepasselijk  gedicht en een kerstverhaal voorgedragen. Alles staat onder leiding van dirigent Arie de Bree en wordt muzikaal ondersteund door Dennis van der Heijden. De entree is vrij, dus kom op tijd!

De Gemengde Zangvereniging “St. Caecilia” in Langedijk is opgericht op 11 april 1911 en is aangesloten bij de Bond van Zangkoren in Noord-Holland. Sinds 1996 is Dennis van der Heijden onze enthousiaste dirigent, die in overleg met het bestuur elk jaar een gevarieerd licht klassiek programma uitkiest. Op 9 oktober 2011 ontving de vereniging de Koninklijke Erepenning.

Van religieus tot werelds

Bekende muziekstukken van o.a. Bach, Fauré, Elgar, Schubert en minder bekende componisten zoals Secco, Aiblinger en Boito. Van religieus tot ‘werelds’. Voor de concerten worden vaak thema’s gekozen.

De ttoegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de kosten is welkom.


2019


zondag 6 januari - 12.00 u. - Nieuwjaarsconcert Harmonie Excelsior

Zoals ieder jaar geeft Harmonie Excelsior een traditioneel sfeervol nieuwjaarsconcert. Onder leiding van Alida Holwerda worden geheel verschillende muziekstukken ten gehore gebracht. Maar wel allemaal passend in de Nieuwjaarssfeer in de pittoreske Kooger Kerk.

Het concert vindt plaats op 6 januari, de aanvang is om 12.00 uur en de toegang gratis.


zondag 13 januari - 15.00 uur - Domstad Blazers Ensemble                

Het Domstad Blazers Ensemble is ruim 30 jaar geleden opgericht door enkele blazers uit de Utrechtse Studentenorkesten en het Nederlands Studenten Orkest. Het is uitgegroeid tot een professioneel werkend ensemble van gedreven musici; beroeps en amateurs. Dirigent is Leon Bosch.

Het Domstad Blazers Ensemble heeft een basisbezetting van hobo’s, klarinetten, hoorns en fagotten, aangevuld met fluiten. Het repertoire bestrijkt zowel de muziek voor traditioneel blaasoctet, zoals de serenades van Mozart, Krommer en Beethoven, als werken voor groter blazersensemble, zoals bijvoorbeeld Symphonietta van Van Otterloo en de blazerswerken van Richard Strauss. Maar ook muziek met strijkers, waaronder de beroemde Blazers Serenade van Dvorak, behoort tot ons repertoire. Daarnaast voert het ensemble werken uit van eigen ensembleleden, zoals de ‘Dolomieten Serenade’ van voormalig dirigent Bas Pollard, en de ‘Vlaamse miniaturen’ van hoornist Arie van Hoek.

Voor dit concert hebben we een programma samengesteld met aansprekende werken voor dubbel blaaskwintet uit de Franse romantiek. Zo spelen we het Dixtuor (op. 14) van Georges Enesco, een bewerking van de Suite Bergamasque van Claude Debussy en het Divertissement (op. 36) van Emile Bernard. Behalve de gewone fluiten, hobo’s, klarinetten, fagotten en hoorns zullen bij dit concert ook de altfluit, althobo, basklarinet en contrafagot te horen en te zien zijn. Er valt dus het nodige te beleven.  Entree: € 10,-


zondag 3 februari - 14.30 u. - Opera- en operettekwartet Bella Cantara

Binnenkort treedt in de Koogerkerk voor u op het opera- en operettekwartet Bella Cantara. Dit kwartet is omstreeks het jaar 2000 ontstaan, nadat de vier solisten gezamenlijk opgetreden hadden in Hoffmann’s Vertelling bij de operettevereniging Caecilia in Langedijk. Deze operette werd opgevoerd ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van Caecilia. Na vele jaren komen we weer terug in Langedijk met een afwisselend concert.

Bella Cantara treedt al ruim 18 jaar succesvol op in Noord-Holland. In die tijd hebben we vele fans gekregen, waarvan sommigen jaarlijks onze concerten bezoeken. Tegenwoordig bestaat het kwartet uit Joke Oud (alt), Hans van Niekerk (bas) – beiden al vanaf het begin zingend bij Bella Cantara – Mirjam Betjes (sopraan) en Walther Deubel (tenor). Al jaren worden we fantastisch begeleid door Hans Weenink.

In de beginjaren van ons bestaan zongen we vooral opera. Later is daar operette en musical bijgekomen. Tegenwoordig brengen we een mix van opera-, operette- en musicalstukken, die veelal bij het publiek bekend zijn. Onze concerten zijn dan ook een feest van herkenning voor de opera-, operette- en musicalliefhebber. Soms maken we een uitstapje naar de liedkunst, maar altijd met een klassiek tintje.

Op 3 februari 2019 treden we op in de Koogerkerk. Het gevarieerde programma zal voor ieders smaak wel wat te bieden hebben en zorgt voor een aangename invulling van een winterse zondagmiddag. Bella Cantara ziet er naar uit u te ontmoeten , dus graag tot ziens!

Entree: € 10,=


zaterdag 9 februari - 20.15 u. - Dieci Cantanti

“....uit hoop geboren...” Muziek in het spoor van Luther

In 1540 schreef Maarten Luther “Wie zingt, bidt dubbel” en legde daarmee de basis voor een muziek- en zangpraktijk die vele componisten maar al te graag hebben nagevolgd en eigen gemaakt en waar wij, als moderne mensen 2.0,  nog steeds van kunnen genieten!

In dit concert wil Dieci Cantanti, onder leding van Jan van Zelm, met u op ontdekkingsreis naar deze nog steeds ingrijpende muziek- en tekstbeleving en trakteert u op een waaier van motetten van o.a. Heinrich Schütz (1585-1672) Melchior Frank (1580-1639), Michael Praetorius (1571-1621),Dietrich Buxtehude (1637-1707, Johann Christoph Bach (1604-1673).

In veel van de uit te voeren werken wordt de zwaarte van ons ondermaans bestaan belicht, maar gelukkig ook de hoop op wat voor ons in het verschiet ligt. Een prachtig voorbeeld is het indringende 'Was betrübst du dich', van Heinrich Schütz. Kortom, niet te missen!

Toegang: € 15,00

CJP en 65+ € 12,50

Reserveren wordt aangeraden en kan via de website: www.diecicantanti.nl of 06-103 01 986


zondag 10 maart - 15.00 u. - Domenica strijktrio

Het Domenica Strijktrio bestaat uit violist Tony Rous, altvioliste Suzan Rous en celliste Mariette Landheer.

Tony Rous  -Viool

Won op 14 jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí (Tsjechische republiek)

Genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag en vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet en later barokviool bij Sigiswald Kuikens.

Van 1969  was hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest in Pardubice

Sinds 1976 tot 2010 eerste violist in het Koninklijke Concertgebouworkest te Amsterdam.

Was jarenlang primarius van Amsterdamse strijkkwartet en Florestan ensemble, die speelde klassieke en romantische kamermuziek op historisch authentieke instrumenten. Tegenwoordig is hij lid van Tsjechisch baroktrio en Domenica consort. Met al deze ensembles gaf hij ontelbare aantal concerten in verschillende Europese landen en Verenigde staten

Met Tsjechisch baroktrio heeft hij in Praag 2 CD opgenomen met sonaten van Franz Benda met originele variaties en versieringen van de componist. Met Suzan Rous CD met duo’s voor viool en altviool van Mozart, Stamitz. Krommer en Kalivoda die in januari 2015 is uitgekomen.

Suzan Rous - Altviool

Suzan begon met vioollessen bij haar vader, Tony Rous op heel jonge leeftijd. Later is zij overgegaan op altviool en studeerde bij Jürgen Kussmaul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Met het Prinsekwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en gaf zij concerten in Nederland en het buitenland. Tot 2008 maakte Suzan deel uit van het orkest van het Nationaal Theater in Praag. Tegenwoordig is Suzan  altvioliste van  het Domenica consort. Naast haar kamermuziekactiviteiten remplaceert zij regelmatig bij Nederlandse Symfonieorkesten en het Combattimento Consort Amsterdam

Mariette Landheer-violoncello

Mariette Landheer kreeg haar eerste cellolessen op Curacao waar ze het grootste gedeelte van haar jeugd doorbracht.Ze studeerde bij Luise Gorsira en gaf al op jeugdige leeftijd haar eerste concerten.

Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde ze haar solistendiploma bij Fred Pot en Jean Decroos,en studeerde nog twee jaar bij Dimitri Ferschtman in Amsterdam voor de aantekening kamermuziek.

Masterclasses volgde ze bij Heinrich Schiff, Aurora Natola Ginastera en zeer intensief bij Daniel Shafran.

Nog tijdens haar studie werd ze aangesteld als celliste bij het Rotterdams Philharmonisch orkest.

Later legde ze zich toe op de kamermuziek.

Ze werkt veelvuldig mee aan producties van het Koninklijk Concertgebouworkest.

In oktober 2009 speelde ze solo met het Concertgebouworkest in een stuk voor 12 celli van Tan Dun.

Met het ensemble “Les Quatre”treed ze veelvuldig op in binnen-en buitenland.

Mariette heeft een bloeiende lespraktijk in Bilthoven en begon tevens  in januari 2016 als cellodocent aan de Amstelveense muziekschool.

Contactinformatie: htrous@ziggo.nl , 020 6452203 .


zondag 24 maart - 14.30 u. - Wereldmuziekvrouwenkoor VIGOROSA

Vrouwenkoor Vigorosa brengt, onder leiding van Saskia Diel, dit seizoen ‘Vigorosa & Zijlstra: 'Dichtbij de zee, de ziel en de stem'. Op deze dag gaat dit programma in première.

Vigorosa neemt u zingend mee naar verschillende landen. Naast uitstapjes in de jazz en liederen van eigen bodem staat repertoire uit Italië en de Balkan op het programma. Een enkel etherisch Japans lied zal klinken tegenover een stevig, aards, Corsicaans liefdeslied.

Speciale gast is zanger en trompettist Jeroen Zijlstra. Zijlstra won in 2002 de Annie M.G.Schmidt-prijs voor het beste theaterlied met Durgerdam slaapt. In Dichtbij de zee, de ziel en de stem zingt Jeroen Zijlstra drie nummers uit zijn nieuwe programma Nieuws van twee kanten.

De zangeressen van Vigorosa begeleiden hem daarbij als zingende nonnen, zeemeerminnen en engelen! Op zijn beurt speelt Jeroen Zijlstra als trompettist mee met de liederen van Vigorosa.

Zoals altijd verzorgen de musici:

  • Jan Doedens, accordeon en piano
  • Geert Hoes, gitaar, viool en panfluit
  • Klaas Doedens, contrabas en elektrische bas

de begeleiding en instrumentale intermezzi.

Het concert wordt afgesloten met ‘Breek’, een lied van Jeroen Zijlstra, voor vierstemmig koor gearrangeerd door Jetse Bremer.

Toegang (incl. koffie/thee in pauze)

Volwassenen: € 16,50

Kinderen t/m 12 jaar: € 10,00                                                                          

Kaarten aan de deur: €17,50 / € 10,00

Kaartverkoop: http://www.podiumplein.nl, service@podiumplein.nl of tel.nr podiumplein: 06-491 08 889                        

Meer info kaartverkoop zie www.vigorosa.nl of www.saskiadiel.nl

Klik hier voor de flyer.


zondag 31 maart - 15.00 u. - het Amsterdamse koor Slavuj met Slavische koorklanken

Men moet wel een hart van steen hebben om niet geraakt te worden door de klanken van het Amsterdamse koor Slavuj. Dit vierstemmige koor brengt liederen uit het Slavisch taalgebied, onder andere uit Bulgarije, Rusland, Oekraïne, maar ook uit Armenië, Turkije en Azerbeidzjan. Vaak gaan de volksliederen uit deze landen over klassieke thema’s, zoals een wanhopige dan wel een verloren liefde of de troost van de natuur. De klanken zijn altijd doortrokken van melancholie.

Het koor, onder leiding van Ivo Boswijk, bestaat uit 27 krachtige stemmen. Koorzang wordt afgewisseld met solo's, duetten en kwartetten, waardoor elk lied een eigen dynamiek en klank krijgt. Veel arrangementen worden speciaal voor Slavuj gemaakt door Ivo Boswijk. Daarbij houdt hij zich aan het typische idioom van de streek met voor westerse oren nogal eens verrassende harmonieën. Internationaal krijgt hij veel waardering voor zijn arrangementen.

Vijf koorleden zijn van Oost-Europese afkomst; zij helpen bij het inleven in teksten en de juiste uitspraak. Een van de bassen in het koor heeft brede kennis van vrijwel alle talen van de Balkan en landen rond de Zwarte Zee, waaronder oude, niet of nauwelijks meer gesproken dialecten. Dankzij zijn vertaling naar het Nederlands weten de koorzangers wat zij uitdrukken.

Toegang 14 euro (7 euro tot 12 jr. en CJP). Reserveren via reserveren@slavuj.nl of 06 14884572


zondag 7 april - 15.00 u. - De Nok

Een hecht muzikaal vijftal met heel diverse muzikale wortels. Swingend, melancholisch, wild, sfeervol altijd verrassend door de improvisaties.

De Nok speelt jazzy, folklore en blues met uitstapjes naar het nabije Oosten en melancholische westen. Deze mengelmoes van stijlen noemen wij 'Funklore'. Ondermeer de Oosterse klanken, de improvisaties en het mengen van de stijlen door elkaar zijn drie van de kenmerken van De Nok.

Er worden naast eigen composities ook bekende en minder bekende bestaande nummers gespeeld. Deze hebben een muzikale vorm die iedere keer een andere verrassing kan brengen.

De Nok bestaat uit:

•   Betty Borstlap: zang

•   Willem-Arie van Eeden: gitaar, zang

•   Jan Jaap Spaargaren: alt-, sopraansaxofoon, klarinet, fluiten

•   Arnauld van Hees: drums, cajon, darabukka

•   Peter Asbeek Brusse: contrabas, basgitaar

Een optreden van de Nok staat garant voor genieten, swingen of gewoon lekker wegdromen.

Entree: € 10,-

Meer informatie: https://www.facebook.com/Funklore of www.funklore.nl     

Kontakt: De Nok/Arnauld 06-12506512 of arnauldvanhees@yahoo.com


zaterdag 8 juni t/m maandag 10 juni - Kunstroute Langedijk

Kunstroute Langedijk vindt dit jaar voor de tweede keer plaats tijdens de Pinksterdagen op 9 en 10 juni a.s.

Doel van de kunstroute is om inwoners en belangstellenden uit Langedijk en omstreken in aanraking te laten komen met beeldende kunst. Een groot aantal kunstenaars in Langedijk zet haar deuren open voor het publiek.

Verspreid over diverse locaties kunnen bezoekers van de Kunstroute kennismaken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto’s, glaskunst, installaties en videokunst.

Er zullen tijdens de route weer een aantal vaste locaties meedoen. Dit jaar zijn dat o.a. De Allemanskerk, Het Behouden Huis, Veldzorg, de Vijzel en de Geist. Ook hier is veel kunst van de deelnemers te zien.

Zaterdag 8 juni vindt ook de officiële opening plaats in de Kooger Kerk. Vanaf 16.00 u. bent u van harte welkom om alvast het werk van alle deelnemers te zien!

De Kooger Kerk opent haar deuren op 9 en 10 juni a.s. voor een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers. Op beide dagen zijn de ateliers en de vaste locaties open van 11.00-17.00 u.


zaterdag 12 oktober - 20.00 u. - Wolf Martini & Joost Zoeteman met het concertprogramma “Chamber Guitars”

Deze twee bekende gitaristen uit de jazz en wereldmuziek nemen u mee in de veelzijdige wereld van de gitaar. Vanwege de intieme en akoestische bezetting is dit programma is specifiek geschikt voor concerten op intieme podia. Verschillende soorten gitaren en stijlen komen aanbod zoals; jazz, pop, gipsyswing en bossa nova. Naast het spelen vertellen de heren veel over de achtergrond van de gitaar en de gespeelde stukken. Het speelplezier werkt aanstekelijk en de losse stijl van presenteren beloofd een geslaagde middag of avond.

Wolf Martini    

Met Denise Jannah speelde hij op het North Sea Jazzfestival, Azerbijdjan Jazzfestival en Joy of Jazz Festival, in Zuid-Afrika. Ook toerde hij met haar in Indonesië en Zuid-Afrika. Met het duo Hartog en Martini was hij voorprogramma voor Tuck and Patti en speelde hij op radio en TV.

Wolf is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium/ Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. Zijn diversiteit ontwikkelde hij ondermeer door optredens met Rita Reys, maar ook door theatertournees met soul-revue Big, Black & Beautiful en pop-soul-zangeres Ruth Jacott. Hij is onder andere te horen op CD’s van Mathilde Santing, Deborah J.Carter en Dana Winner met het Metropole Orkest. Zijn optredens in de Pop-muziek reiken van Candy Dulfer tot George Baker en Edsilia Rombley.

Joost Zoeteman

“Joost Zoeteman keeps the great tradition of modern jazz guitar alive and well. His playing keeps up with the high standards of the greatest, and at the same time brings a fresh sound and approach to this rich history”.

Dit schreef de bekende Amerikaanse gitarist Roni Ben Hur naar aanleiding van Joost zijn verschenen album.

Joost is bekend van onder meer verschillende tournees met de bekende Tchavolo Schmitt en de familie Rosenberg. Ook opende hij in het verleden het North Sea Jazz Festival en deelde het podium onder andere met de internationaal gelouterde musici Nilson Matta, Nancy Marano, en natuurlijk Tchavolo Scmitt.

Entree: € 12,- bij reservering vooraf (concerten@koogerkerk.nl) en € 13,- bij kassaverkoop.