Koogerkerk.nl


   


 

Hoofdmenu

Home

Geschiedenis

Trouwen

Concerten

Exposities

Kerkdiensten

Orgels

Stichting

Vereniging

Winkel

Links

Contact

 

 

Concerten in de Kooger Kerk

Jaaroverzicht 2018 (een begin, er volgt meer)

Datum

Aanvang

Persoon of Groep

Concert

zondag  7 januari

12.00 u.

Harmonie Excelsior

Nieuwjaarsconcert

dinsdag 9 januari 20.00 u.

Andre Knevel en Liselotte Fennema-Rokyto

Concert voor orgel en panfluit

zondag 11 maart

15.00 u.

Skotwal

Countrymuziek op z'n West-Fries

zondag 25 maart

10.00 u

Vrouwenkoor Vigorosa

Koffieconcert

zondag 8 april

15.00 u.

Accordeonensemble Opus 2

Vernieuwende accordeonmuziek

zondag 13 mei

15.00 u.

Agge Nebbisj

Klezmermuziek

zondag 1 juli

12.05 u.

Fluitisten Fred Suring

 

zondag 23 september

14.00 u. Het Gaida-orkest

Wereldmuziek van Oost Europa en joodse muziek

zondag 14 oktober 15.00 u. Accordeaonkwintet Virtuosa Accordeonmuziek

zondag 4 november

15.00 u. Dark Rosie ! Wereldmuziek

zondag 11 november

12.00 u.

Unicorn

Folkmuziek

Contactadres voor de concerten is concerten@koogerkerk.nl

Een impressie van een concert


zondag  7 januari -12.00 u. - Harmonie Excelsior

Een pittig en sprankelend Nieuwjaarsconcert van onze plaatselijke Harmonie-orkest o.l.v. Alida Holwerda. Vrije toegang  www.HarmonieExcelsior.com


dinsdag 9 januari - 20.00 u. - Andre Knevel en Liselotte Fennema-Rokyto - Concert voor orgel en panfluit

De internationaal bekende panfluitiste Liselotte Rokyta en de Canadees-Hollandse organist Andre Knevel verzorgen een concert. De samenwerking tussen Andre en Liselotte bestaat al sinds decennia.

Toegang: 10 euro voor volwassenen, kinderen t/m 11 jaar 5 euro.

Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar vanaf 19.30 uur.

Verdere informatie: orgelcommissie@gmail.com of op www.zingenenzo.com

Bron: http://www.rodi.nl/Alkmaar-e-o/Langedijk/Nieuws


zondag 11 maart - 15.00 u. - Skotwal - Goudeerlijke Westfriese country

zingt dan wel in streektaal, plat is het nooit

 

Amerikaanse countrysongs worden door Skotwal voorzien van teksten in het West-Fries. Het driemansduo (Theo de Jong, Wigert Dronkert en Theo Dronkert) durft ze zonder opsmuk uit te voeren, maar kan ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen op diverse instrumenten.

Van nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Dolly Parton en John Prine maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek. Dat doen ze met de nodige humor, maar ook ontroering gaan de mannen van Skotwal niet uit de weg.

Deze aanpak bracht Skotwal al op radio en televisie. Het driemansduo speelde live in huiskamers, tenten, kroegen, kerken en theaterzalen van Broek op Langedijk tot Nashville en weer terug. In november 2017 kwam de laatste cd “Hou me niet teugen” uit.

Meer informatie: http://www.skotwal.nl/

Entree: €15.00

Kaarten kunnen besteld worden op https://www.ticketkantoor.nl/shop/zscharwoude


zondag 25 maart - 12.00 u. - VIGOROSA in CONCERT

Vrouwenkoor Vigorosa, onder leiding van Saskia Diel, brengt dit seizoen het nieuwe concertprogramma ‘Festa di Vigorosa’ met medewerking van Kees Borst, accordeon en piano, Geert Hoes, gitaar, viool en panfluit en Jeroen Lely, contrabas.

Vrouwenkoor Vigorosa brengt dit seizoen het nieuwe concertprogramma ‘Festa di Vigorosa’ dat 25 maart 2018 in première gaat. Het programma betreft een compilatie van muzikale hoogtepunten van de afgelopen 30 jaren maar ook nieuw repertoire: het welbekende Chileense ‘Todo Cambia’ van Mercedes Sosa en het Engelstalige ‘Butterfly’ van componiste Mia Makaroff, vijfstemmig gearrangeerd voor vrouwenkoor door Thijs Krammer.

Corsicaans, Roemeens, Galicisch, Fins, Laps, Iers, Joods (Hebreeuws) en zelfs Nederlandstalig repertoire wordt tot klinken gebracht. De musici begeleiden het koor en verzorgen instrumentale intermezzi. Een waar ‘Festa di Vigorosa & musici!

Entree: Volwassenen: €13,50 Kinderen t/m 12 jaar: € 7,50                                                                          

Reserveren via Claire Elsas, bij voorkeur per e-mail: cj.elsas@icloud.com of eventueel: 06 34855322

Voor verdere informatie en concertdata www.vigorosa.nl of www.saskiadiel.nl


zondag 8 april -  15:00 uur - COMPOSITIONS IN COLOURS – een avontuurlijk Accordeonconcert

Zeg ‘accordeon’ en u denkt meteen aan volksmuziek. Niets is echter minder waar. Accordeonensemble Opus 2 o.l.v. Hans Barten staat bekend om zijn zoektocht naar vernieuwing. Door zijn dwingend samenspel, muzikale zeggingskracht en speelse oorspronkelijkheid heeft het ensemble zich ontwikkeld tot een waar pleitbezorger van het accordeon en is het uniek in zijn soort. Het ensemble heeft veel optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan en werkt vaak en graag in interessante crossovers met andere disciplines.

Voor de titel “Compositions in Colours” is gekozen omdat componisten zich bij het schrijven van nieuwe werken voor dit ensemble lieten leiden door schilderijen van grote meesters. Zo wordt het werk “Accordeonistic” van Jense Meek uitgevoerd dat gebaseerd is op Compositie 10 van Piet Mondriaan. John Franceschina liet zich bij het schrijven van “Vuurwerk” inspireren door Vincent van Gogh’s doek “Viering van de 14e juli in Parijs”.  Mede door de inzet van groot slagwerk is deze compositie een waar Vuurwerk!

Het publiek is deelgenoot van een spannende demonstratie van virtuositeit en muzikale veelzijdigheid: Russische volksmuziek, sensuele bossa nova, seriële muziek, hedendaagse muziek die speciaal voor dit ensemble is geschreven: alles komt aan bod.

Het concert start om 15.00 uur   Entree: 10 euro

Reserveren kan via www.alphenopus2.nl.

Ook is er kaartverkoop aan de zaal vanaf 14.30 uur.


zondag 13 mei - 15.00 u. - Agge Nebbisj

 


zondag 1 juli - 12.05 u. - Fluitisten Fred Suring

Fred Suring is van huis uit fluitist en gaf zijn hele leven fluitlessen, eerst in Hoorn en Almaar en daarna aan Muziekschool Dijk & Waard te Heerhugowaard en Langedijk, waar hij later ook lid werd van het directieteam van de muziekschool. Toen de muziekschool overging in Cool kunst en cultuur, werd Fred coördinator kunsteducatie in Cool.

Naast zijn fluitdocentschap is hij al jaren docent muziekgeschiedenis bij Cool, hij verzorgt daar lessen voor volwassenen en heeft inmiddels tientallen lezingen in Noord-Holland op zijn naam staan. Sinds 2015 is hij met pensioen, maar geeft nog steeds les en lezingen over muziek en muziekgeschiedenis.

Deze zondagmiddag speelt hij, samen met Mieke Nootebos, Hester Lijphart, Hans Gerritsma, Annemieke Keur en Marijke Klijn, werken voor fluitkwartet, kwintet, sextet en septet.

Er zullen werken van Éric Ledeuil, Johann Sebastian Bach, Thomas Hamori, Pip van der Steen, Léo Delibes, Johann Strauss jr. en Georg Telemann ten gehore gebracht worden.

Gratis toegang.


zondag 23 september - 15.00 u. - Het Gaida-orkest

Het Gaida-orkest werd opgericht in 1984. Het bestaat uit 6 muzikanten, die over een grote ervaring met Balkanmuziek beschikken. Het repertoire bestaat voor een groot deel uit wereldmuziek van Oost Europa, maar ook muziek van de Chassidim en andere joodse muziek staat op het programma.

Het Gaida-orkest begeleidt ook alle dans choreografieën van de Internationale dansgroep Gaida uit Bergen en heeft daarnaast een uitgebreid eigen repertoire.

Behalve optredens in Nederland heeft het Gaida-orkest ook een aantal buitenlandse reizen gemaakt, waaronder Duitsland, Japan, Joegoslavië, Roemenië en Finland.

Het orkest staat garant voor een wervelend concert, waar u naast virtuoze muziek uit Roemenië, Servië, Kroatië en Hongarije ook prachtige muziek uit Macedonië kunt horen.

Het Gaida-orkest bestaat uit:

Ivo Boswijk

Tambura en Gitaar

Rob Damen

Percussie

Tom Damm

Viool en Altviool

Stef Koopman

Accordeon

Jan-Jaap Spaargaren

Klarinet, Saxofoons en diverse Fluiten

Jan Verheijen

Contrabas

 

Wij wensen u veel luisterplezier met het Gaida-orkest. Aanvang: 14:00 uur. Entree: € 10


zondag 7 oktober – 15.00 u. - Paulus Vis en Hans Stehouwer

U kunt weer genieten van een puur barokconcert door blokfluitist Paulus Vis en organist Hans Stehouwer.

Er worden werken uitgevoerd door o.a. “De Grote Drie” uit de late barokperiode met name: G. Ph. Telemann, J. S. Bach en G. Fr. Händel.

Gedurende dit concert speelt Paulus op kopieën van instrumenten uit de baroktijd.

Hans begeleidt de blokfluitsonates op het portatief ( klein orgel ) en soleert met enkele muziekstukken op het grote orgel.

Een groot voorbeeld en inspirator was blokfluitist Frans Bruggen.  Als eerbetoon aan deze grote musicus wordt het publiek getrakteerd op sonates die destijds door hem op de plaat zijn gezet.

Aanvang 15.00 uur. Entree 10 Euro.


zondag 14 oktober - 15.00 u. - Accordeonkwintet Virtuosa

Accordeonkwintet Virtuosa is een semi-professioneel ensemble bestaande uit vijf musici: Loes Dircken-de Rooy (Rucphen), Trix Reintjens-Rietjens (Weert), Wim Roelands (St. Willebrord), Bout Marcelis (Eindhoven) en Bianca IJdema (Oude Niedorp).

Door hun gevarieerde programmakeuze weten zij telkens het publiek te boeien. Ze laten op een hoog niveau de uitgebreide mogelijkheden van hun instrument horen.

Virtuosa speelt zowel goede bewerkingen van klassieke muziek als originele accordeon composities. Zodoende kunnen in een programma werken van Bach en/of Mozart voorkomen, als ook Russische volksmuziek, moderne composities en vooral ook werken van Piazolla.

Virtuosa heeft in Frankrijk en Duitsland veel succes geoogst tijdens accordeon festivals. In 2010 heeft Virtuosa met groot succes deelgenomen aan het Internationaal World Music Festival te Innsbruck in de categorie “professionele ensembles”.

Inmiddels heeft Virtuosa al twee fraaie CD’s gemaakt. Het is een in ons land graag gehoord ensemble. Het kwintet heeft een goede balans gevonden in het samenspel en straalt dat ook uit. Op hun website staat informatie over hun CD’s en concerten: www.virtuosa.nl

Voor een optreden wordt steeds een gevarieerd programma samengesteld waarbij de stukken mondeling worden toegelicht tijdens het concert.

De entree is 12,50 euro (t/m 12 jaar 7,00). De aanvangstijd is 15.00 uur.


zondag 4 november2018 – 15:00 uur– Dark Rosie!

Voor de derde keer is de Noord-Hollandse groep Dark Rosie te gast in de Kooger Kerk. Met een speelse vlucht liedjes, ondeugend, aangrijpend of brutaal, laten de de doorknede muzikanten het publiek snotteren, giebelen, bezinnen en genieten.

In haar tuinhuis aan de Bakkumse kust creëert de groep akoestische muziek met accordeon, meerstemmige zang, mandoline, Japanse andes, gitaar, lapsteel en contrabas. Muziek met een klassieke opmaat, in een Cubaanse cadans, voerend via de Americana naar Edith PIaf... en met een knipoog naar Astor Piazolla, de man van de Argentijnse tango.

Dark Rosie is een graag geziene gast in diverse theaters en kerken in Noord-Holland en daarbuiten. Met de liedjes uit eigen koker geven de muzikanten u deze middag een kijkje achter de schermen van hun avontuurlijke muzikantenziel.

Audio, video en foto’s zijn te vinden op de website www.darkrosie.nl.

Entree €10,-


zondag 11 November - 12.00 u. - Unicorn

UNICORN is een zeer veelzijdige (swing) folk-band. Hun brede interesse in muziekstijlen maakt dat UNICORN niet makkelijk in een "vakje" in te delen is. Variatie staat hoog in hun vaandel. Zij brengen een boeiend en gevarieerd programma van zowel traditionele liedjes en dansmelodieën als meer eigentijdse muziek. Hoewel het accent daarbij voor driekwart op Keltische muziek ligt, spelen ze ook muziek uit andere landen (o.a. Blue Grass en Klezmer muziek).

Hun muziek leeft, heeft sfeer, betrekt het publiek erbij en geeft het gevoel dat er iets speciaals gebeurt. En dat alles op een hoog kwaliteitsniveau !

Het repertoire dat UNICORN speelt is zeer omvangrijk: een mengeling van Keltisch (Iers,Schots) Nederlands/Vlaams, Jiddische fiddlemuziek en liedjes (Klezmer), Canadees, Bluegrass, maar ook Nederlandstalige en Engelstalig zeemans- (Shanties) zigeunerliederen en zelfs popballades.

Het verzorgde samenspel en flitsende mengeling van al deze stijlen zorgen voor diverse muzikale hoogtepunten. Een vaak gehoorde opmerking is dan ook: bij UNICORN wordt je keer op keer verrast, waardoor het optreden boeiend blijft tot aan de laatste minuut! Dankzij de ervaring, het vakmanschap, de muzikale capaciteiten en het aanstekelijke enthousiasme van de muzikanten van UNICORN wordt dit concert tot een bijzondere gebeurtenis.

Entreeprijs 13 euro, indien u vooraf reserveert betaalt u 12 euro. De aanvangstijd is 12.00 uur.


zondag 16 december - 11.00 u. - Kadans  

KADANS (KnA en Apollo Doen Alles Nu Samen) verzorgt op zondagmorgen 16 december een concert. Het vertrouwde kerstconcert de nieuwe KADANS bezetting nog mooier en voller klinken dan het al deed. Ditmaal is er voor gekozen om dit concert volledig zelf in te vullen, waardoor er voldoende ruimte is om te laten horen waar deze nieuwe bezetting toe in staat is. Er is door de muzikanten veel tijd besteed om het kerstrepertoire in te studeren. Het publiek mag weer een heerlijke muziekochtend verwachten. De sneeuw is besteld. In ieder geval zullen de muzikanten van KADANS zonder meer zorgen voor een lekker familieconcert. In de buitengewoon mooie akoestiek van de Kooger Kerk zijn de warme klanken van het koper natuurlijk fantastisch om naar te luisteren.

Dit in de regio befaamde kerstconcert vangt aan op de hiervoor uitstekend geschikte zondagmorgen van 16 december om 11.00 uur en is gratis toegankelijk. Aangezien de ruimte in de verwarmde kerk beperkt is, graag op tijd aanwezig te zijn. Het is ontzettend leuk om met de hele familie in een gemoedelijke sfeer te genieten van mooie muziek. In de pauze van het concert is er de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding een kopje koffie te nuttigen. Voor een ieder die houdt van een fraai stuk muziek in een sfeervolle ambiance is dit jaarlijks terugkerende concert een absolute must.


zondag 6 januari - 12.00 u. - Nieuwjaarsconcert Harmonie Excelsior

Zoals ieder jaar geeft Harmonie Excelsior een traditioneel sfeervol nieuwjaarsconcert. Onder leiding van Alida Holwerda worden geheel verschillende muziekstukken ten gehore gebracht. Maar wel allemaal passend in de Nieuwjaarssfeer in de pittoreske Kooger Kerk.

Het concert vindt plaats op 6 januari, de aanvang is om 10.30 uur en de toegang gratis.