Koogerkerk.nl


   


 

Hoofdmenu

Home

Geschiedenis

Trouwen

Concerten

Exposities

Kerkdiensten

Orgels

Stichting

Vereniging

Winkel

Links

Contact

 

 

Concerten in de Kooger Kerk

Agenda 2022

Lees hier over online reserveren
NB voor reserveren voor orgelconcerten zie www.zingenenzo.com

Datum

Aanvang

Persoon of Groep

Concert

zo. 20 maart
15.30 u.
Virtuosa
Accordeonkwintet
zo. 27 maart
15.00 u.
Monteverdi Kamerkoor Utrecht
Catalunya en altre temps
za. 30 april
20.00 u.
Orgelconcert Jaap Zwart

zo. 22 mei
16.00 u.
Orgelconcert Willeke Smits

di. 12 juli
20.00 u. Orgelconcert Martin Mans

vr. 12 aug
20.00 u. Orgelconcert Steven Knieriem

za. 10 sept
15.00 u.
Broeker Mannenkoor
tijdens de Monumentendag 10-17 u.
zo. 25 sept
14.00 u. Fling
Keltisch geïnspireerde muziek en zang
vr. 14 okt
20.00 u. Orgelconcert Aarnoud de Groen

zo. 6 nov. 12.00 u. Unicorn Ierse swingfolkband
zo. 20 nov.
16.00 u.
Daniele Lorefice, cello (Italië) begeleid door Noriko Yabe, piano (Japan)
Volkse Schumann en Franse sensualiteit
vr. 16 dec.
17.00 u.
Winterconcert
Een avond in Kerstsfeer
zo. 18 dec.
11.00 u. Kadans

do. 22 dec. 20.15 u. Gemengde Zangvereniging “St. Caecilia” Een avond in Kerstsfeer
zo. 8 jan.
Excelsior
Nieuwjaarsconcert
zo. 15 jan. 16.00 u. The Marigold Trio

Twee monumenten uit het strijktriorepertoire

xxx

Contact concerten
Ria Saive
Tel. 0226-340 208 / 06-141 61 843


Een impressie van een concert (voor  de  coronacrisis)


2022


zondag 20 maart 2022 - 15.30 uur - Accordeonkwintet Virtuosa 
 
   
Virtuosa is een semi-professioneel ensemble bestaande uit 5 musici: Loes Dircken-de Rooy (Rucphen), Trix Reintjens-Rietjens (Weert), Wim Roelands (Sint Willebrord), Bout Marcelis (Eindhoven) en Bianca IJdema (Oude Niedorp).
 
Door hun gevarieerde programmakeuze weten zij telkens het publiek te boeien. Ze laten op een hoog niveau de uitgebreide mogelijkheden van hun instrument horen. Voor een optreden wordt steeds een gevarieerd programma samengesteld waarbij de stukken mondeling worden toegelicht tijdens het concert.
 
Virtuosa speelt zowel goede bewerkingen van klassieke muziek als originele accordeon composities. Zodoende kunnen in een programma werken van Bach en/of Mozart voorkomen, als ook Russische volksmuziek, moderne composities en vooral ook werken van Piazzolla.
 
Virtuosa heeft in Frankrijk en Duitsland veel succes geoogst tijdens accordeon festivals. In 2010 heeft Virtuosa met groot succes deelgenomen aan het Internationaal World Music Festival te Innsbruck in de categorie “professionele ensembles”.
 
Inmiddels heeft Virtuosa al twee fraaie CD’s gemaakt. Het is een in ons land graag gehoord ensemble. Het kwintet heeft een goede balans gevonden in het samenspel en straalt dat ook uit. Op hun website staat informatie over hun CD’s en concerten: www.virtuosa.nl
 
Toegang: €12,50 (t/m 15 jaar: € 7,50)


zondag 27 maart 2022 - 15.00 uur - Monteverdi Kamerkoor Utrecht met 'Catalunya en altre temps'
 
Het Monteverdi Kamerkoor brengt een programma over de bewogen geschiedenis van Catalonië. In Barcelona hebben vele hoogstaande componisten gewerkt die nooit heel veel bekendheid hebben verworven. Waar een naam als De Victoria of Morales bij velen een belletje doet rinkelen geldt dat niet voor namen als: Cererols, Pujol, Reig en Valls. Deze componisten van weleer verdienen het om te worden gehoord en de schoonheid van hun composities doet zeker niet onder voor de bekende werken van hun tijdgenoten.
 
In combinatie met deze prachtige Renaissance werken zingt het Monteverdi Kamerkoor Utrecht ook traditionele volksmuziek en composities van hedendaagse componisten uit Barcelona. De nieuw geschreven werken reflecteren op de politieke situatie in Catalonië van vandaag de dag. De gepassioneerde en emotionele gedichten uit de composities geven op een krachtige manier de complexiteit van de discussie weer.
 
Toegang
€15,00

zaterdag 30 april - 20.00 u. - Orgelconcert Jaap Zwartzondag 22 mei - 16.00 u. - Orgelconcert Willeke Smitsdinsdag 12 juli - 20.00 u. - Orgelconcert Martin Mansvrijdag 12 augustus - 20.00 u. - Orgelconcert Steven Knieriemzondag 25 september - 14.00 u. - Fling

Prachtige Keltisch geïnspireerde muziek en zang met bijzondere instrumenten en sterke verhalen. Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie, ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden, door de zeer eigenzinnige aanpak.
 
De laatste acht jaar reisde Fling met vier verschillende muziekprogramma’s langs de theaters van Nederland en dit met zeer veel succes. Na jaren van theaterzalen brengt Fling nu een nieuw intiem programma, op maat gemaakt voor elke gelegenheid, als ijzersterk duo.
Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.
 
Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang, en is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán  (Ierse trommel) en gitaar.
 
Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.
 
Dit alles resulteert in een buitengewoon aanstekelijk en magisch geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.
 
Aanvang: 14.00 uur , entree: € 15,-
Meer informatie is te vinden op flingmusic.comvrijdag 14 oktober - 20.00 u. - Orgelconcert Aarnoud de Groen
zondag 6 november - 12 tot 14 u. - Unicorn, de Ierse Swingfolkband
 
Keltische folk en swing, met Klezmer en Bluegrass uitstapjes. Licht in het hoofd, voeten van de vloer, dorstige keel – een optreden van Unicorn laat de toehoorders nooit onberoerd. De opzwepende Keltische muziek van de folkband loopt doorgaans uit op een feelgood swingfeestje waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Maar laat niemand zich in de luren leggen door het schijnbaar achteloze gemak waarmee de band zich op het podium presenteert, achter die vrolijke façade gaan rasmuzikanten schuil die elkaar ragfijn aanvoelen.
 
Aanjagers van het Ierse folkspektakel zijn accordeonist Martien Tijburg en gitarist John Kuiper, het duo vormt inmiddels al 27 jaar het kloppende hart van Unicorn.  Om hen heen maken de leadzangeressen Jolanda Traarbach en onze nieuwe zangeres Renske den Uil  (een primeur voor de Kooger Kerk), naast de violistes Karin Bakker en Erna Sommer het team compleet. Stuk voor stuk professionals met een conservatoriumachtergrond, maar nu eenmaal ongeneeslijk behept met het Keltische folkvirus.
 
De dames kleuren de Ierse en Schotse traditionals eigenwijs in, en stappen net zo makkelijk over op verwante genres als Bluegrass of Jiddische fiddlemuziek. Het zal dus een aanstekelijke zondagmiddag worden met folk en fun in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude.
 
UNICORN is een bekende naam in de folkwereld. en behoort  tot de top aangaande wat Nederland aan semi professionele folk muziek te bieden heeft. Ook internationaal is de band een veel gevraagde act op zomerfestivals (o.a. Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Polen). In de Kooger Kerk treedt de band jaarlijks op met veel succes. In de Koogerkerk zal Unicorn dit jaar met violiste Erna Sommer (wel bekend in de regio) en onze nieuwe zangeres Renske den Uil  optreden naast de vaste basis John Kuiper (gitaar) en Martien Tijburg (accordeon) . Komt allen !
Entree : 15 euro/ pp

zondag 20 november - 16.00 u. - Daniele Lorefice, cello (Italië) - Volkse Schumann en Franse sensualiteit

Daniele Lorefice speelt repertoire van Beethoven, Schumann en Fauré waarin de cello klinkt zoals deze hoort te klinken.
 
De Italiaanse cellist Daniele Lorefice geldt als een van de grote talenten van de jongste generatie. Hij slaagde cum laude aan het Vincenzo Bellini Conservatorium en hij verdiept zich aan het Conservatorium van Amsterdam inmiddels verder in de geheimen van de cello. Zo studeert hij onder andere barokcello bij Viola de Hoog.
 
Dat hij op het klassieke en romantisch gebied al veel te vertellen heeft bewijst Daniele Lorefice in het Openingsconcert van Klassiek in Dijk en Waard in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude met een prachtig programma dat begint bij Beethovens derde cellosonate en na de volkse Schumann ook de Franse sensualiteit van Fauré aanstipt. Repertoire waarin de cello klinkt zoals een cello hoort te klinken.

 
Daniele wordt op de piano begeleid door Noriko Yabe

Entree: € 19,-Vrijdag 16 december - 17.00 u.  - Winterconcert

Een sfeervol concert dat doet verlangen naar de kerstdagen,
Op vrijdag 16 december vindt er een bijzonder concert plaats. Bijzonder omdat het concert op één avond twee keer wordt gehouden, namelijk in De Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude en in de historische Schuurkerk te Krabbendam. Ook het samengestelde programma is bijzonder.
 
Nog voor het concert begint wordt u in een sfeervolle omgeving ontvangen door de warme klanken van Harmonie DSV. Leden van deze harmonievereniging uit Warmenhuizen zullen ons in de stemming brengen met prachtige arrangementen van kerstliederen.
 
Het concert bestaat uit verschillende delen, allemaal even verrassend! Una Cintina heeft als kind al  orgel leren spelen, nota bene in de Kathedraal van Riga, de hoofdstad van Letland, haar geboorteland. Wij zijn zeer verheugd dat zij tijd heeft willen vrijmaken voor ons te komen spelen. Zij zal stukken spelen die passen in de sfeer van de avond, laat u verrassen door haar betoverende orgelspel!
 
Bijzonder is ook het optreden van het jongerenkoor van Het Regius College te Schagen. Het koor bestaat uit leerlingen die muziek als examenvak hebben gekozen. Muzikale en enthousiaste leerlingen die onder leiding van Melanie Aalders met een aanstekelijke energie onverwachte kerstparels zullen laten klinken.
 
Kerstmis is het feest van samen. Tijdens de kerstdagen zijn we graag met familieleden of goede vrienden in de vertrouwde huiselijke omgeving. Op deze concertavond, ruim een week voor kerst, zijn de concertgangers samen om van muziek te genieten en, als we er dan toch zijn, ook samen muziek te laten klinken. Alles komt daarom samen in het zingen van een aantal liederen die iedereen kent en die we ieder jaar weer graag zingen.
Winterconcert Koogerkerk: 16 december 17.00 uur (inloop 16.30 uur) entree 10 euro
Winterconcert Krabbendam: 16 december 20.00 uur (inloop 19.30 uur) entree 10 euro


zondag 18 december - 11.00 u. - Kerstconcert Kadans
 
Muziekvereniging Kadans geeft weer, na twee stille jaren, haar traditiegetrouwe kerstconcert in de Kooger Kerk in aanloop naar de kerstdagen.
 
Dit concert was jarenlang een van de hoogtepunten van Muziekvereniging Kunst na Arbeid. Deze traditie is behouden na de fusie met Fanfarekorps Apollo in 2017. Helaas hebben de muzikanten van Kadans dit concert de afgelopen twee jaar niet kunnen uitvoeren.
 
Het inmiddels 50 muzikanten tellende orkest laat graag de gezellige en sfeervolle kerstklanken aan u horen tijdens haar concert. Dit jaar zal Kadans tijdens het concert worden bijgestaan door zangeres Jet Stam en pianist, tevens broer, Bram Stam. Jet heeft in verschillende formaties gespeeld, van pop/jazz muziek tot country/folk. Ook Nederlandstalig en chanson spelen een belangrijke rol in haar repertoire. De presentatie van het concert is in handen van Chantal Jonker.
 
De toegang is gratis. Kijk voor meer info op muziekverenigingkadans.nl of op hun Facebook-pagina.


donderdag 22 december - 20.15 u. - Gemengde Zangvereniging “St. Caecilia”
 
De Gemengde Zangvereniging “St. Caecilia” uit Langedijk, is opgericht op 11 april 1911.
Ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan ontving de vereniging op 9 oktober 2011 de Koninklijke Erepenning.
Ze oefenen op de donderdagavonden van 20:00 tot 22:00 uur in de Kooger Kerk.
 
Het koor staat, sinds 1996, onder leiding van Dennis van der Heijden en wordt begeleid door Ronald van der Veen op orgel en Frank Bakker op fluit. De gesproken tekst is in handen van Geeske Leek.
 
Zij verzorgen een avond in Kerstsfeer met o.a. muziek van Bach, Mendelssohn en Vivaldi, Engelse kerstnummers en een aantal kerstverhalen.
Ook worden gezamenlijk enkele kerstliederen gezongen.
 
De toegang is gratis, met een deurcollecte na afloop.
Voor informatie: 0226-317775 of mail naar: caeciliakoor@quicknet.nl

zondag 8 januari -  - Excelsior met hun Nieuwjaarsconcert
 


zondag 15 januari - 16.00 uur - The Marigold Trio

Concerten Summer Academy 2022 | 2023 - Twee monumenten uit het strijktriorepertoire
 
Het jonge Marigold Trio speelt met de bewerking van Bachs Goldbergvariaties en Weinbergs Strijktrio op. 48, twee onvergetelijke monumenten uit het strijktriorepertoire.
 
The Marigold Trio is een van de jongste Nederlandse troeven in het genre van het strijktrio. Violiste Ruña ’t Hart en cellist Kalle de Bie vonden elkaar al bij de roemruchte Fancy Fiddlers. In altviolist Connie Pharoh troffen ze een geestgenoot om met spannende programma’s een nieuw publiek voor het strijktrio te enthousiasmeren.
 
Vandaag doet The Marigold Trio dat in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude met twee monumenten uit het strijktriorepertoire. Een selectie uit de prachtige bewerking van Dmitri Sitkovetsky van Bachs fameuze Goldbergvariaties staat naast het schrijnende Strijktrio op. 48 van Weinberg.

The Marigold Trio:
Ruña ‘t Hart, viool
Connie Pharoh, altviool (Verenigd Koninkrijk)
Kalle de Bie, cello

Johann Sebastian Bach (1685-1750) Goldbergvariaties BWV 988 (arr. Dmitri Sitkovetsky)
Thema
Selectie van variaties
Thema
Miecyzslaw Weinberg (1996-1986)
Strijktrio, opus 48
Allegro con moto
Andante
Moderato assai

Entrée: € 20,- (inclusief drankje tot slot)