Koogerkerk.nl


   


 

Hoofdmenu

Home

Geschiedenis

Trouwen

Concerten

Exposities

Kerkdiensten

Orgels

Stichting

Vereniging

Winkel

Links

Contact

 

 

Concerten in de Kooger Kerk

Jaaroverzicht 2017

Datum

Aanvang

Persoon of Groep

Concert

zondag 2 april

15.00 u.

Andors Jazz Band

Jazz

zondag 23 april

15.00 u.

Les Petitfours

Zang, begeleid door cello, accordeon en piano

dinsdag 25 april

20.00 u.

drs Aad de Bruin en Anne de Bruin

Lezing over Erasmus

zondag 14 mei

15.00 u.

Old Time Stringband

Bluegrass en Oldtime

zondag 28 mei

15.00 u.

Kwartet Rusalki

A capella zang

zondag 11 juni

15.30 u.

Klez Maar Raak met koor Indigo

Klezmer en wereldmuziek

zondag 25 juni

15.30 u.

Monteverdi  Kamerkoor  Utrecht

Koormuziek

zondag 2 juli

12.00 u.

Leerlingen van Fred Suring

Fluitconcert

donderdag 27 juli

20.00 u.

André Knevel

Orgelconcert

zaterdag 19 aug.

20.00 u.

Minne Veldman

Orgelconcert

zaterdag 26 augustus 16.00 u.

Presentatie gerestaureerd Pilcher orgel

Orgelconcert

zondag 3 september

15.00 u.

Bunch of Barrels

Popmuziek uit de jaren '60

dinsdag 26 september

20.00 u.

drs Aad de Bruin

Film over Maarten Luther

zondag  22 oktober

15.00 u.

Dark Rosie

Meestemmige zang met akoestische begeleiding

zondag 29 oktober

15.00 u.

The Wheelbarrowband

Folkmuziek

zondag 5 november

12.00 u.

Unicorn

Folkmuziek

zondag 12 november

15.00 u.

Paulus Vis m.m.v. Hans Stehouwer

Barok muziek (fluit en orgel)

zondag  26 november

14.00 u.

Balkanswingband Sultan

Balkanmuziek

zondag 17 december

11.00 u.

Fanfare Kunst na Arbeid

Eindejaarsconcert

zondag  7 januari

12.00 u.

Harmonie Excelsior

Nieuwjaarsconcert

 

Contactadres voor de concerten is concerten@koogerkerk.nl

Een impressie van een concert


zondag 2 april - Andors Jazz Band - 15.00 u.

Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de twintigste eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd en eigen, stijlgetrouwe arrangementen.

Zoals gebruikelijk was in de beginjaren van de jazz speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt. In een kwart eeuw is de band een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en in talloze tournees heeft de band opgetreden in tientallen Europese jazzclubs en volgden vele radio- en televisie opnamen.

Andors Jazz Band heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt. De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington . Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de 'Roaring Twenties' herleven muzikaal tijdens de concerten.

Er zullen verschillende dansparen van dansschool Schavemaker op deze legendarische muziek dansen.   Entree € 15 incl. koffie www.andorsjazzband.nl


Zondag 23 april - Les Petitfours - 15.00 uur

Waar is de sneeuw van weleer!! Petitfours zijn natuurlijk de lekkere kleine taartjes, maar je kunt ook denken aan een groepje van vier niet eens zo kleine mensen. En dat zijn wij. Henriette Schenk, zang; Irina Antonova, piano;  Heleen Wabeke, cello en Ellen Boers, accordeon  In dit programma zingen en spelen we Franse en Russische chansons uit de jaren 60. Chansons van o.a. Barbara, Jacques Brel, George Brassens, Boelat Okoedzjava en Vladimir Vysotski.

We hebben deze chansons bewerkt voor de unieke combinatie zang, cello, accordeon en piano en zoeken in onze voorstelling naar intimiteit in het uitvoeren van deze bijzondere muziek. De enscenering is die van een cabaretesk café chantant met verrassende onbekende liederen maar ook evergreens als ‘Ne me quitte pas’ en ‘Sous le ciel de Paris’.

De combinatie van Franse en Russische chansons is treffend. Zo hebben Boelat Okoedzjava en George Brassens veel gemeen, zoals hun simpele gitaarbegeleidingen en hun fijne, kritische teksten. Ook Jacques Brel en Vladimir Vysotski kun je met elkaar vergelijken door hun rauwe manier van zingen en vooral hun grote passie. En zo vormt Barbara een mooie combinatie met Bella Achmadoelina door de melancholie in hun teksten.

Regisseur Jantien Koenders heeft  met fijne regieadviezen van 'Waar is de sneeuw van weleer?' een theatraal muziekprogramma gemaakt. Entree € 12 www.petitfours.nl  


dinsdag 25 april - Lezing over Erasmus - 20.00 u.

Een boeiende lezing over het leven van Desiderius Erasmus, die 550 jaar geleden geboren werd rond 1467 (in Gouda?) en overleed in Bazel op 12 juli 1536). Nederlandse priester, augustijner kanunnik, theoloog, filosoof, schrijver en humanist.

Het gezonde verstand stelde hij boven dogmatische spitsvondigheden. Rotterdam heeft zijn Erasmus Universiteit, het Erasmus Medisch Centrum, de Erasmusbrug….. Gouda heeft vorig jaar samen met Bazel herdacht dat vijfhonderd jaar geleden het belangrijkste werk van Erasmus van de drukpers kwam!  Maar wat heeft Gouda met Erasmus te maken?

Volgens Erasmus’ eigen verklaring is hij in 1567 in Rotterdam geboren. Maar is dit wel zo? In oude berichten met een pikant tintje wordt dit betwijfeld. Feit is dat hij als baby en kleuter met zijn moeder in Rotterdam heeft gewoond, vlak bij de Laurenskerk. Zijn schooltijd heeft hij voor een deel in Gouda doorgebracht en later verbleef hij als monnik in een Gouds klooster. Na zijn verblijf in Gouda is Erasmus daar nooit meer geweest en ook niet in Rotterdam.

Erasmus was steeds op reis en werd overtuigd Europeaan. In 1516 bevond hij zich in Bazel, waar hij zijn ’Novum Instrumentum’ voltooide. Wat was dat “nieuwe instrument” van Erasmus?  Zonder dit werk hadden we de Lutherbijbel niet gehad. Maar hij heeft nog meer geschreven waardoor hedendaagse cultuur is gevormd.

Meer hierover vertellen drs. Aad de Bruin en Anne de Bruin, mede aan de hand van enige dia's. Entree € 4.00


zondag 14 mei - Old Time Stringband - 15.00 u.

Wij zijn the Oldtime Stringband uit Hoorn en Amsterdam. Wij spelen een mix van bluegrass en oldtime muziek.

Drie jaar geleden opgericht om een documentaire presentatie over koeienschilder Ruud Spil te begeleiden. Nu drie jaar later zijn we drie cd's, drie Engelse tours, een Californië tour en vele binnenlandse en Belgische optredens verder.  

De tweede cd "Chicken Crows For Day" kwam in mei 2014 uit en werd uitstekend ontvangen door de verschillende media. Diverse radio-optredens waren het gevolg en goede recensies in tijdschriften (Revolver's Lust For Life). Bezetting: gitaar, banjo, contrabas, gitaar en fiddle.  

In 2016 hebben we onze derde cd Cat's Got The Measles uitgebracht. Dit is weer een mix van eigen nummers, traditionals en een paar covers. In Engeland, Belgie en Nederland verschenen diverse recensies in tijdschriften en op websites. De recensies waren allen positief tot zeer lovend. Entree 12,-  


zondag 28 mei - Kwartet Rusalki - 15.00 u.

A Capella kwartet Rusalki zingt MAID ON THE SHORE

Vier betoverende meerminnen nemen u mee op een magische reis over de toppen van de Kaukasus, door Oost-Europa, via Georgische wijngaarden, over de wijde steppen, langs warme mediterrane landen en van donker Afrika weer terug naar de toendra van Lapland. Recht uit het hart en met humor, passie en gebruik van theatrale elementen vertelt Rusalki kleine verhalen over liefde, dood, verlangen, wilde Kozakken, koppelende moeders, smachtende ogen, dansende paarden en vrouwengeheimen. De frisse en verrassende arrangementen zijn van de in St. Petersburg geschoolde

Tatiana Kouzovkina, uitgevoerd samen met Frouke Flieringa, Saskia Jelsma en Peppina Mac Ruairi.

Entree € 12  www.rusalkiquartet.nl


zondag 11 juni - Klez Maar Raak met koor Indigo - 15.30 u.

Alles komt goed..... uiteindelijk.`

Een nieuwe samenwerking tussen Klez maar Raak en vrouwenkoor Indigo opent nieuwe wegen voor beide ensembles. Klezmerband `Klez Maar Raak` opgericht in 2001 door Bertie Buis-van Tongeren op de muziekschool Heerhugowaard, staat sinds 2008 onder leiding van Ellen Mertz.

Vrouwenkoor Indigo heeft een lange bestaansgeschiedenis en zingt een zeer breed repertoire, van wereldmuziek tot Vocal  jazz en van klassiek tot klezmer. Voor ieder wat wils dus.

Het ensemble staat sedert 2003 onder leiding van Marie Anne Pak.

Alles komt goed..... uiteindelijk. Is het nog niet goed? Dan is het nog niet “uiteindelijk”. Typische Jiddische wijsheid. Op werkelijk alles toepasbaar. Zo ook op de Klezmer muziek. Fouten worden nooit gemaakt, want dat noemen we dan een “improvisatie”.  Officieel maak je over de improvisaties met elkaar goede afspraken. Soms raakt iemand echter zo geïnspireerd dat er spontaan tijdens een optreden wordt “geïmproviseerd”. Gelukkig zijn we zo op elkaar ingespeeld, dat dan toch uiteindelijk alles goed komt. En komt het niet goed? Dan is het dus nog niet “uiteindelijk”. Nieuwsgierig?

In dit programma voor de Kooger Kerk spelen en zingen we ieder voor zich, maar natuurlijk ook samen! We verwelkomen u graag op ons gezamenlijk  optreden!   ....met nog een kleine muzikale verrassing in het midden van het programma!! Entree € 7.50


Zondag 25 juni - Monteverdi  Kamerkoor  Utrecht - 15.30 uur

Het koor komt ook dit jaar weer zingen in de Kooger Kerk. Vorig jaar was een groot succes en deze middag belooft ook een mooie muzikale middag te worden.

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht werd opgericht in 1989 door dirigent Wilko Brouwers. Het ensemble treedt ongeveer acht keer per jaar op in concertseries in het hele land.

Het MKU nam tweemaal deel aan het Internationaal Festival voor Monteverdikoren in Esztergom (Hongarije).

In 2004 was het koor te gast op een koorfestival in Valencia (Spanje). In 1997 en 2000 won het Monteverdi Kamerkoor Utrecht de eerste prijs tijdens het Nederlands Koor Festival in Rotterdam.

Het MKU zingt niet alleen oude muziek (Renaissance en Vroege Barok), maar programmeert met regelmaat hedendaags koorrepertoire. Deze keer verzorgt het koor een programma dat de naam “The American Dream” draagt.  

Entree € 15 / 65+ € 12.50

Meer informatie op www.monteverdikamerkoor.nl/


Zondag 2 juli  - Fluitconcert - 12:00 u.

Leerlingen van fluitdocent Fred Suring geven een concert. Hierbij zullen werken van Telemann, Haydn, Kuhlau, Franck en Tscherepnin worden gespeeld.

Ook dit jaar is de toegang gratis, maar als u een vrijwillige bijdrage wilt geven, zijn we u daar zeer erkentelijk voor.

Natuurlijk is er na afloop een kopje koffie met wat lekkers.


donderdag 27 juli - Orgelconcert door André Knevel - 20.00 u.

André Knevel (Hollands-Canadese organist) geeft een orgelconcert op het fraaie van Dam orgel.

Hij  is geboren in Bussum. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren o.a. dr J.A.M. van Stokkum, Rutger van Mazijk en Willem Hendrik Zwart.

André Knevel gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in de Gereformeerde Gemeente te Hilversum. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Kathedraal St. Eustache, Kathedraal Sacre-Coeur en de Kathedraal in Sens  André Knevel staat bekend om zijn improvisatietalent en vertolkt op voortreffelijke wijze de ‘grote meesters’.

Door zijn muzikale talent is André een begrip op de Europese en Noord-Amerikaanse orgelbank geworden. Hij is een veel gevraagd organist voor het begeleiden van koren en solisten.

Ook schrijft hij muziek voor orgel (Ambitus-serie en Cantique). André heeft inmiddels een groot aantal cd’s op zijn naam staan. Op deze manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek. In 2010 werd zijn 40-jarig organistenjubileum herdacht.

Kaarten voor aanvang bij de ingang verkrijgbaar à € 10  t/m 12 jr. € 5  www.zingenzo.com


zaterdag 19 augustus - Orgelconcert door Minne Veldman - 20.00 u.

Deze zomeravond zal  Minne Veldman het grote en beroemde van Dam orgel gaan bespelen. Uniek, daar het orgel meestal alleen te beluisteren is tijdens de cantatediensten en op kerstavond.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist.

Van zijn orgelspel  verschenen 10 solo-CD’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem. Daarnaast verschenen cd's met samenzang onder leiding van Minne Veldman vanuit Kampen en Hasselt.

Minne Veldman is kerkorganist sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk.  Hij geeft  orgelles en  hij is als dirigent werkzaam bij een mannenkoor, drie gemengde koren en een kinderkoor.

Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie koraalbewerkingen (inmiddels 21 delen).  Kerk open 19.30 uur entree € 10 t/m 12 jaar € 5 www.zingenzo.com


zaterdag 26 aug 2017 16 uur - Presentatie

Presentatie gerestaureerd Pilcher orgel in de Kooger Kerk Zuidscharwoude

U wordt van harte uitgenodigd om dit mooie orgel te bewonderen.


zondag 3 september - Bunch of Barrels - 15.00 u

Op de kleine podia nemen de mannen van Bunch Of Barrels je mee naar de heerlijke muziek uit de jaren ‘60.

Bunch Of Barrels onderscheidt zich door meerstemmige harmonieën, die subtiel zijn verweven in bekende, goed in het gehoor liggende songs. Meesterwerkjes uit de beste jaren van de popmuziek worden met begeleidende sfeerbeelden als verrassende, muzikale cadeautjes uitgepakt.

Bijna alle bandleden zijn opgegroeid met de muziek van o.a.  Crosby, Stills & Nash, Steelers Wheel, The Byrds, The Eagles, Neil Young, The Flying Burrito Brothers, The Beatles, maar ook bijv. The Country Gazette, The Band, McGuinness Flint, Marvin, Welch & Farrar, Creedence Clearwater Revival.

Droom weg, laat de muziek en beelden binnenkomen en waan je terug in de tijd van de Flower Power. De tijd dat je jong, verliefd, puberaal, opstandig en misschien zelfs rebels was.....Een feest der herkenning!

Johan, Eugène, Johan, Frits en Jan Jaap hopen je graag te zien tijdens hun muzikale uitspattingen en wensen je alvast veel luisterplezier! Entree € 12 www.bunchofbarrels.nl

 dinsdag 26 september - Film over Maarten Luther - 20.00 u.

Dit jaar wordt herdacht dat het 500 jaar geleden de Reformatie ontstond. Eén van de leidende persoonlijkheden hiervan was Maarten Luther, geboren op 10 november 1483 in Eisleben (D), een augustijner monnik, die zich ontwikkelde tot hoogleraar aan de universiteit van Wittenberg.  

Bekend om zijn op 31 oktober 1517 gepubliceerde 95 academische stellingen tegen misstanden in de kerk. Vooral de handel in aflaten waarmee de kopers hun zonden konden afkopen was hem een gruwel. De opbrengst diende voor de bouw van de Sint Pieterskerk in Rome.

Een werk van groot belang was zijn Bijbelvertaling in de volkstaal, zodat iedereen nu zelf de teksten kon lezen.

Van het leven van Luther is een uiterst boeiende film gemaakt die getoond zal worden in De Rode Steen, achter de Kooger Kerk. Drs Aad de Bruin zal daarbij een boeiende lezing geven over het leven van Luther en de invloed die hij gehad heeft op het geloofsleven. Entree € 4.00

Zie ook dit persbericht.


zondag  22 oktober - Dark Rosie - 15.00 uur

Wij, de Noord-Hollandse groep Dark Rosie, creëren in ons tuinhuis aan de Bakkumse kust akoestische muziek met accordeon, meerstemmige zang, mandoline, gitaar, lapsteel en contrabas.

Onze liedjes zijn weemoedig, teder, wild of zonnig. Ze verhalen over het leven in diverse klankkleuren. Met een klassieke pomade, in een Cubaanse cadans, via de Americana naar Edith Piaf en met een knipoog naar Astor Piazolla, de man van de Argentijnse tango.

Dark Rosie bestaat uit de Bakkumse Miranda Zuurbier (zang, accordeon, melodica), de Haarlemmer Vincent Lamers (contrabas), Alkmaarder Mark Minnema (gitaar, steelguitar, mandoline) en de Aalsmeerse gitarist Michel de Wit. Entree € 10


zondag 29 oktober - The Wheelbarrowband - 15.00 uur

Na het geweldige concert met de fanfare Kunst na Arbeid in december 2016, keert The Wheelbarowband in 2017 terug met een eigen concert.

The Wheelbarrowband bestaat uit vijf gedreven muzikanten. De band is opgericht in de “The Irish Cottage” te Oude Niedorp. Rondom deze pub wonen enkele goede muzikanten met dezelfde passie voor Keltische muziek. Samen met de uitstekend zingende eigenaar van de pub werd de band geformeerd. Vóór een repetitie stapelden de bandleden hun muziekinstrumenten in een wheelbarrow (kruiwagen) en rolden die de pub in. En zo is de naam van de groep ontstaan.

De folkband bestaat uit de muzikanten van het eerste uur: Carl Grootjes diverse fluiten,bodhrán en pipes, Ron Bakker zang, gitaar en mondorgel, Paul Moes zang en bodhrán en twee ervaren “importleden” Dick Niekus op viool, concertina en mandoline en Bert Ootjers op de contrabas.

De band speelt allerlei soorten Ierse en Schotse songs, nu eens vierstemmig, dan eens doorspekt met humor. Maar ook actuelere liedjes zijn bij hen in goede handen. Solozanger Paul, alias The Singing Landlord, heeft zijn heldere tenorstem ongetwijfeld geërfd van zijn grootvader Jules Moes. Jules vertolkte grote rollen in de Europese operahuizen. Natuurlijk laten ook de instrumentalisten hun paradepaardjes los: de swingende jigs en reels.

De Wheelbarrowband staat garant voor een optreden met sfeer en gezelligheid door de juiste mix van bekende en minder bekende nummers en de leuke praatjes tussendoor. Hun veelzijdigheid hebben de bandleden de afgelopen tijd bewezen met vele optredens op festivals, in kerkjes en restaurants en bij festiviteiten in The Irish Cottage. De thema-avonden rond de Schotse dichter/componist Robert Burns waren daar onvergetelijk. Als klap op de vuurpijl gaf de band een optreden in het kerkje van Portnahaven op het Schotse eiland Islay.

Entree €10 www.wheelbarrowband.nl


zondag 5 november - Unicorn - 12.00 u.

Ook in 2017 zetten we de traditie voort en  kunnen we weer genieten van de geweldige Swing Folkband Unicorn in de Kooger Kerk.

Unicorn staat aan de top van de Nederlandse folkmuziek en laat o.a. Keltische muziek horen van hoge kwaliteit, folk van Ierse en Schotse snit, Nederlands/Vlaams tot Blue Grass maar ook Jiddische fiddlemuziek en een enkele popballade wordt ook niet geschuwd.

De band heeft een eigen geluid waarin de top-muzikanten van Unicorn (2 hebben een conservatorium opleiding) elkaar aanvullen maar elkaar ook vrij laten zodat er solo optreden plaats vindt wat een opbouw vormt naar een samengespeeld nummer.

Op humoristische wijze worden de nummers aangekondigd, er ontstaat dan ook een vrolijke, gezellige sfeer waardoor u na afloop opgewekt naar huis zult gaan.

De muzikanten die de groep vormen zijn Betty Borstlap, Jolanda Traarbach, Erna Sommer, Johan Kuiper en Martien Tijburg.

Entree € 12.00  www.unicornmuziek.nl


zondag 12 november - Paulus Vis m.m.v. Hans Stehouwer (orgel) - 15.00 u.

Deze zondag  staat in het teken van de barokmuziek.

De uitvoerende  zijn de musici Hans Stehouwer (orgel) en Paulus Vis (blokfluiten). Er worden werken uitgevoerd door o.a. “ De Grote Drie “ uit die periode met name G.Ph. Telemann, J.S. Bach en G.Fr. Haendel.  Hans en Paulus spelen alweer wat jaren samen en doen dat met veel succes.

Gedurende dit concert wordt gebruik gemaakt van de oorspronkelijke stemming omstreeks 1720 - 1730 .( 415 Hz ) Dat klinkt ongeveer een halve toon lager dan wat heden ten dage gebruikelijk is.

Een van de grote voorbeelden en inspirator voor Paulus was ongetwijfeld Frans Bruggen die nog niet zo lang geleden overleden is.  Als eerbetoon aan deze grote blokfluitist wordt het publiek getrakteerd op meerdere werken die door Frans Bruggen op de plaat zijn gezet zoals de prachtige sonate in a van G.Fr Haendel ( Larghetto,Allegro,Adagio,Allegro ) en de sonate in d van G. Ph Telemann (Afettuose, Presto, Grave, Allegro)  Entree € 10.00


zondag  26 november -  Balkanswingband Sultan - 14.00 u.

Balkanswingband Sultan werd opgericht in 1984 door een groep muzikanten die hun sporen in de internationale folkloremuziek reeds hadden verdiend en is sindsdien een graag geziene gast op vele festivals, theaters en concertzalen in binnen- en buitenland. Zo speelden zij in Zwitserse Jazz- en folkclubs, in het Hackeshes Hoftheater in Berlijn, Felix Merites in Amsterdam en traden zij op voor de Hongaarse staatstelevisie.

Het merendeel van het repertoire van Sultan vindt haar oorsprong in de landen op en rond de Balkan; Bulgarije, Albanië, Bosnië, Griekenland, Macedonië, voormalig Joegoslavië, Roemenië, Hongarije Turkije. De meeste musici van Sultan hebben veel gereisd in deze landen en onderhouden vaak vriendschappelijke contacten met de originele beoefenaars op hoog niveau waaronder Petar Ralchev en Ivo Papasov.

Er wordt zowel traditionele volksmuziek in al zijn puurheid ten gehore gebracht, als de hedendaagse stijl van moderne volks- en zigeunermuziek met veel jazz en latin-swing invloeden, zoals die momenteel in de landen van herkomst op bruiloften en in concerten te horen is. Daarnaast worden er eigen composities gespeeld.

De band bestaat uit Joris van Beek viool; Ellen Boers zang; Rene Gosse darbouka, tapan, snare, defi; Jelle van Herwijnen tambura, zang en diverse andere snaarinstrumenten; Stef Koopman accordeon; Bert Kruijer klarinet, altsax, fluiten en Joris Thomassen contrabas, basgitaar Kerk open 13.30 uur.

Entree €12 www.sultanonline.nl


zondag 17 december -  Fanfare Kunst na Arbeid -  11.00 u.

Het jaarlijks spetterende eindejaarsconcert door onze plaatselijke Fanfare in een sfeervol versierde Kooger Kerk onder leiding van Arie de Bree. Vrije toegang. www.kna-langedijk.nl


zondag  7 januari 2018 - Harmonie Excelsior -  12.00 u.

Een pittig en sprankelend Nieuwjaarsconcert van onze plaatselijke Harmonie orkest o.l.v. Marcel Mooibroek. Vrije toegang  www.HarmonieExcelsior.com